maandag 27 augustus 2012

Men smulle



Men neme:

- een komkommer uit eigen tuin

- drie wortels uit eigen tuin

- een grote tomaat uit eigen tuin

- een paar aardappels uit eigen tuin

- een handvol spercieboontjes uit eigen tuin

- twee eieren van andermans kip

- zwarte olijven uit andermans land

- een blik tonijn uit andermans zee

Men koke wat gekookt moet worden en dan hussele men alles door elkaar.

En dan komt het:

Men make eigen mayonaise.

Welnee, niet meteen schrikken, da's echt niet zo moeilijk als je denkt. Ik leg het wel even uit.

Men neme een eitje van andermans kip, breke het ei in een beker, het hele ei, niet alleen de dooier zoals men verwachte. Men voege daar drie deciliter zonnebloemolie aan toe, een theelepel mosterd, wat peper en zout.

En nu komt het echt:

Men zette de staafmixer op de bodem van de beker, men drukke op de knop en men hale de staafmixer langzaam omhoog.

Alles wat dan nog rest is:

Men smulle!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat was dus HET HUSSELRECEPT.
Gebruik hier toch liever verse tonijn voor,
maar ik heb me laten aanpraten, dat
het eten van verse tonijn zeer incorrect is.
Dan maar uit blik.(duurzaam !!!)

Nu we toch aan het "smulle"zijn

Men neme 1 diep bord
1 eetlepel
1 beker karnemelk
restantje gekookte aardappeltjes

en dan komt het

Vul het bord met karnemelk en aardappeltjes
met lepel door elkaar husselen
en dan naar binnen proberen te werken!!

Wordt hier door streekbewoners bij warm
weer gegeten.

Marthy zei

Wat doe je met het andere ei?

Marthy zei

Duurt bij mij altijd even voor het kwartje valt. Die twee eieren kook je en dat andere ei hoort bij het recept van de mayo.