Maar vanavond hebben we alle tijd genomen die ervoor nodig was. We waren met vrienden naar Saint-Antonin-Noble-Val gereden. Een stadje hier een kilometer of twintig vandaan, wat in onze begrippen om de hoek is. Daar is sinds een jaar ongeveer een nieuw restaurant gekomen. De kok kenden we al, hij werkte voorheen in een uitstekend restaurant waar we op de vooravond van de sleuteloverdracht van Les Fontanelles hebben zitten smullen. We waren toen een beetje gespannen, niet verwonderlijk, je verbrandt niet elke dag alle schepen achter je om in een vreemd ver land te gaan wonen.
Onze verwachtingen waren behoorlijk hooggespannen. Maar wat denk je, ze werden nog overtroffen!
Terrine de fois gras de canard au jambon de sanglier |
Filets de maquereaux en mousseline de crevette |
Crême brûlée chocolat, glace ivoire, tuile au grué de cacao |
Ik sluit af met een zeer toepasselijke spreuk van Molière die op een bord in de hal was geschreven:
Il faut vivre pour manger
et non pas manger pour vivre
2 opmerkingen:
Jemig, wel een beetje hysterische borden... Theo
Goedkoop? We hebben nog eens even bestudeerd wat er precies op die borden (cq dakpannen) is gedrapeerd:
bord 1: een madurodambroodje met een schijfje hemapaté en daarnaast 3 kwakjes oranje tandpasta, een kattekotsje met een stuk lintworm... Bord 2: te vroeg gevangen babymakreel, aangebrand rood lapje, op asperge lijkend stokje, iets vreemds ronds wits en een potje met een afgerukte duim..
Bordje 3: (zo uit de kelder (met muizenkeutels) vliegenband geplakt op nat bruin beschuitje met gelukkig nog een bolletje (waarschijnlijk) vanille-ijs (klopt dat?)
Wij, de dames van de cc (culinaire club), vinden dit menu kk..
M&S
Een reactie posten