vrijdag 26 april 2013

Kwaaaaaak

Het regent hier. Tot gisteren was het prachtig zonnig, nu is het druilerig en mistig weer. De voorspelling voor de komende dagen is nu niet bepaald iets waar je vrolijk van wordt, regen, regen en nog eens regen. We hopen maar dat ze er dik naast zitten, meer kan je niet.

Ondanks het miezerige weer waren we op pad vanavond. Je kan wel thuis gaan zitten maar ik denk niet dat je daar vrolijk van wordt. We waren ook niet bepaald op stap om een buitenactiviteit te gaan doen, dat scheelt natuurlijk. Van deur tot deur met de auto, dan valt het wel weer mee.

De weg erheen en terug, een kronkelbaantje van een kilometer of tien lang, was wel weer een uitdaging. Een beetje mist op die route hadden we al eerder meegemaakt. Dat gecombineerd met regen en het feit dat het donker is maakt het hier en daar nogal spannend, zeker daar waar de tientallen bochten elkaar in een hoog tempo opvolgen.


En alsof dat nog niet voldoende was lag de weg ook nog eens bezaaid met kikkers. Het is blijkbaar weer zover, ze moeten en zullen naar de overkant met z'n allen. Het grote voordeel is dat ze rustig blijven zitten. Met een beetje slim slalomwerk ontwijk je de meeste, maar garanderen dat er niet ééntje plat gereden is kan tot mijn grote spijt niet.

Geen opmerkingen: