maandag 15 april 2013

Vis te water

Het begint nu toch wel erg te kriebelen hoor. Elke dag gooi ik de vis te water, elke dag denk ik ... nog even. Maar hoe lang kan een mens wachten. En hoe lang kan dat bad wachten. Er is een moment dat de pompen moeten gaan draaien willen we geen algenbad krijgen, voor je het weet overkomt je dat.


Het water is nu 17 graden. Veel te fris om te zwemmen, voor mij toch, maar al warm genoeg voor de algen. Bij 15 graden begint dat spul zo'n beetje te groeien. Het scheelt natuurlijk wel dat er geen zon bij kan, het winterdek ligt nog op het bad, maar toch zullen binnenkort de pompen eens aan hun zuiverende werk moeten beginnen.

Afgelopen najaar hadden we per ongeluk veel te veel water uit het bad laten lopen. Maar blijkbaar heeft het voldoende geregend deze winter, het mag nog een centimeter of tien stijgen dan is het weer vol. Kijk, dat komt wel even goed uit, scheelt weer nogal wat kuubjes.

Water bijvullen doe je altijd uit de kraan. We hebben wel een waterput maar het schijnt dat dat een bron voor groene aanslag is. We hebben het nooit geprobeerd, we hebben het uit de overlevering, maar we zijn geenszins geneigd om daarmee te gaan experimenteren. Er gaat wel een slordige tachtig kuub water in dat badje. Ik kan je vertellen, als dat allemaal vervangen moet worden omdat het erwtensoep is geworden, dan wordt je bepaald niet vrolijk. Los van het feit dat je een paar dagen bezig bent met leeg laten lopen en weer vullen is leidingwater niet gratis, ook hier niet.

Maar hoe dat nu zit met regenwater, ze zeggen dat daarin algen niet zo snel groeien, dat het vergelijkbaar is met leidingwater. Ongeveer de helft van ons bad bestaat nu uit regenwater, we zullen het gauw genoeg te weten komen.

Geen opmerkingen: