woensdag 10 april 2013

Luikjes

Wie dacht dat we binnenkort niets meer te doen hebben die heeft het weer eens mis. We hebben naast al de andere klussen nog serieus wat schilderwerk voor de boeg.


Onze achterkant behoeft enige aandacht, de achterkant van het huis wel te verstaan. We hebben daar vijf dubbele openslaande glazen deuren en een dubbel raam. Elk van die deuren en ramen heeft een luik. Dat zijn dus in totaal tien hoge luiken en twee lage. En die twaalf luiken verkeren in een bijzonder slechte staat. Het hout is gelukkig nog wel OK maar de verf hangt er in vellen van af. Lang mag het niet meer zo staan of we kunnen alle luiken gaan vervangen door nieuwe en dat zou een prijzige zaak worden.

Het wordt nog een mooi klusje overigens. De oude restanten verf moeten er zoveel mogelijk weggehaald worden voordat de grondverf er op aangebracht kan worden. Daarna kan het luik in de groene verf gezet worden, RAL 6021, zoals de overige luiken van het huis.

Maar voor dat alles moet het hout goed droog zijn. Het heeft regelmatig geregend de afgelopen tijd en die luiken hangen op het noorden, heel veel zon hebben ze niet gezien. De enige oplossing is om ze één voor één naar binnen te halen en in de garage te laten drogen voor we eraan beginnen. Op zich is dat nog niet eens zo erg, binnen sta je droog en een luik wat op schragen ligt is wat gemakkelijker te behandelen. Geen gekruip op je knieën, geen trapjes, geen druipers. 

Het zal een totaal ander gezicht zijn als alles klaar is. Het huidige wit is ook maar wit, dit groen is wat warmer van kleur. En als het zover is dan zijn we ook nog van plan om de gevel in een terrakleur te schilderen. 

Proseccootje erbij en we wanen ons in hartje Toscane.

1 opmerking:

Kees zei

Ral 6021. Waar hebben we het dan over. Moet je voor de gein eens in Google (afbeeldingen) opzoeken. De 'geleerden' zijn het er over het algemeen niet zo over eens. Als ik af ga op de Blog foto vindt ik het een mooi kleurtje!