maandag 1 april 2013

Vernissage



Soms moet je werken en soms moet je rusten, soms moet je plezier maken en soms moet je ernstig zijn. En soms, heel soms, moet je wat kunstzinnigs doen.

In tegenstelling tot mijn wederhelft ben ik helemaal niet zo kunstzinnig. Ik kan niet tekenen, schilderen, boetseren, kleien of enige andere vorm van mooie dingen creëeren die het bewonderen waard zijn. Wat ik wel kan is kijken naar mooie dingen die door anderen gemaakt zijn.

In Albi is het museum van Toulouse Lautrec. We wonen hier nu drie jaar en al drie jaar zeggen we dat we er naartoe moeten. Het is een stijl die ons wel aanspreekt, het is ook niet de eerste de beste schilder. Maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Het komt wel een keer, we zijn hier voorlopig nog niet weg.

Maar toch waren we vandaag naar datzelfde Albi om naar kunst te kijken, kunst van bevriende kustenaars die de hele maand april met z'n vieren een expositie hebben van schilderijen en beelden. Vier verschillende stijlen maar toch goed bij elkaar passend.

Ben je toevallig in de buurt, ga dan even een kijkje nemen en doe ze daar de groeten van ons. Het is best de moeite waard.

Geen opmerkingen: