zondag 7 april 2013

Een hoop gemekker


Ik ben weer mobiel. Ik loop trappen op en af, op nog wel wat gemakkelijker dan af, maar het gaat voorspoedig. De vastgeroeste kniebanden en pezen beginnen weer langzaam maar zeker los te komen. En omdat het vandaag ook nog eens mooi zonnig weer was had ik dus geen enkele reden om niet buiten bezig te zijn.

Rubberen laarzen aan en de groententuin in. Ik moest en zou vandaag een stuk grond omspitten zodat de tuinbonen gezaaid konden worden. De intentie was er, daar lag het niet aan, maar ver ben ik niet gekomen.

Ik had een metertje of wat omgespit toen de zoon van de buurman naast me stond voor een praatje en om te informeren naar mijn knie. We hebben zoals ik al eerder schreef supervriendelijke buren die zeer begaan zijn met het wel en wee op Les Fontanelles.

En zo kwam het dat we over koetjes en kalfjes stonden te praten. Van de kalfjes kwamen we op de lammetjes, verrek, de lammetjes, was ik ze toch bijna helemaal vergeten! Met een grote sprong over het schrikdraad gesprongen en samen met de buurjongen richting de schaapskooi. Als tamme hondjes kwamen ze aangerend zodra ze ons zagen. Nog nooit had ik zoveel lammetjes bij elkaar gezien. Daar word ik dus echt helemaal blij van.


Lief he! Binnenkort geserveerd met een takje tijm.

3 opmerkingen:

Kees zei

Tja, het blijft lastig onthouden maar tuinbonen (ouwewijven tenen) moet je 'leggen' en niet zaaien. Datzelfde geldt dus ook voor ' boerentenen' of 'poepetonen'.

Anoniem zei

Harold!

De Heer des Huizes zei

He's that sheep there over under the elm. He's that most dangerous of animals, a clever sheep. He's the ring-leader. He has realized that a sheep's life consists of standing around for a few months and then being eaten. And that's a depressing prospect for an ambitious sheep. He's patently hit on the idea of escape.

Well why don't you just get rid of Harold?

Rustic Because of the enormous commercial possibilities should he succeed.