woensdag 10 april 2013

Spiegeltje spiegeltje

Nog geen week geleden hebben we hier de keuringmeesteres over de vloer gehad voor de classificatie van de gite, vandaag al hebben we bericht. Is dat snel of wat?

Zoals ze al had aangekondigd heeft ze ons een mail gestuurd met de puntjes die we nog moeten aanpassen. We krijgen een week de tijd om die punten te realiseren. Er zijn inderdaad twee kleine dingetjes uitgekomen:

  • De aperitiefglazen zijn te groot.
  • De passpiegel is te klein.

Onder aperitief verstaan ze in deze streek whiskey of dat soort dranken. Ik dacht er dus goed aan te doen om whiskeyglazen in de kast te zetten. Ofwel is dat gebruik wel heel lokaal hier, ofwel vergissen we ons gewoon, maar het moeten absoluut kleinere glaasjes worden. Ach, kleine moeite, zetten we er toch een setje andere neer.


De passpiegel is dan weer te klein, hij komt niet tot aan je voeten. Nu ben ik niet de grootste, maar toch zitten mijn ogen niet bepaald bij mijn voeten. Als ik in de spiegel kijk dan zie ik mezelf van kop tot teen, en dat is nu net wat een passpiegel moet doen lijkt me. Maar goed, als ze vinden dat hij groter moet zijn, dan zal het een grotere worden. Dat hebben we best wel over voor een extra sterretje.

Gelukkig is het allemaal snel te verhelpen, niets structureels of ingewikkelds aan. Morgen maar gelijk even op pad voor de aanschaf van de spulletjes, dan is het maar gebeurd. En dan rest ons daarna niets anders dan te wachten op het definitieve besluit.

Keep you posted.

3 opmerkingen:

Menno zei

Beetje late reactie misschien,maar is het niet voldoende om die passpiegel wat lager te hangen? Of valt dan het hoofd eraf van iemand die langer is?

Kees zei

Je kunt ook eerst een borrel drinken uit die aperitief glazen en dan pas in de spiegel kijken. Dan ziet de wereld er ineens heel anders uit en valt het best mee met die spiegel.

Les Fontanelles zei

Tja, die spiegel is 1.20 m hoog, als je hem lager hangt zie je juist minder, je ogen zitten tenslotte bovenaan ;-) Maar geen probleem, er komt er eentje van 1.60 m binnenkort.