maandag 8 april 2013

Glaswolkriebels



Nu de spoedklussen achter de rug zijn hebben we de neiging om stil te vallen, het is te zeggen, om stil te vallen op klusgebied. We moeten ons er echt toe zetten om nog wat te doen. En er is nog een hoop te doen.

We hebben al overwogen om een kluspot te introduceren met briefjes erin met op elk een klus. Elke dag er eentje uithalen en niet miepen maar het gewoon doen. Op die manier komt het vast wel eens af hier. Maar of dat nu de oplossing is, ik weet het nog zo gauw niet.

Pot of geen pot, deze middag hebben we gewoon een klein klusje aangepakt. De grote oude deur tussen de logeerbadkamer en onze slaapkamer was dan wel al provisorisch dichtgemaakt maar het liet nog te wensen over. Veel werk was het niet om het goed te doen, de gipsplaten stonden al klaar, op maat en wel, maar we zagen op  tegen het geklier met de o zo fijne glaswol.

En terecht. Voor we er erg in hadden zat de halve slaapkamer onder het stof en wij met de glaswolkriebels. Het wordt tijd voor de uitvinding van de eeuw, kriebelvrije glaswol. Een gat in de markt.

4 opmerkingen:

Rein zei

Is al uitgevonden en heet steenwol. Is wel duurder.

Anoniem zei

Wellicht een tip: ik gebruik inseminatie handschoenen van een Veearts. Met een beetje tape vastzetten aan je schouder en je hebt nergens last van. Kleding kun je na enige tijd weggooien is mijn ervaring. (heb ooit als 17-jarige achter de lopende band gestaan bij Isover, brrr)

Jeroen B, 62

Katrien en Paul zei

Hebben jullie die klus geklaard na ons bezoekje? Van glaswolkriebels was in elk geval niets te merken toen we gezellig zaten keuvelen over vroeger en nu.Misschien moeten jullie ons maar aan de slag zetten als we langskomen, werk en vertier gekoppeld lijkt ons ook wel wat! Vlaamse groeten op Franse bodem vanuit Laguépie.

Anoniem zei

Ook iets duurder is wolet een folie isolatielaag. Die kriebelt de helft minder.
Voor het snijden is een broodmes ideaal. Dan houdt je ook meer afstand dan bij een breekmes en krijg je minder losse vezels dan bij een zaag.
Gr.
Marc