zondag 29 augustus 2010

Fam. van der Louw

Zaterdag 28 augustus doorgereden vanaf ons vakantieadres in de Dordogne naar Marnaves, La Fontanelles. Marleen en Bert niet meer gezien sinds le départ. En Suzanne en Karolien waren nog helemaal onbekend.
Op het werk heb ik helemaal meegeleefd met Marleen tijdens het zoeken en de aanschaf van het huis.
En wat denk je? Het komt helemaal overeen met de verhalen en de foto's. Ook met wat Menno ons via dit blog al heeft laten zien. Parkeren onder de boom en dan roepen. Bert en Marleen komen naar ons toe. De meisjes komen nog een beetje verlegen uit de auto. Maar het ijs breekt al snel als ze links het zwembad ontdekken. Niet dat het vandaag al direct zwembadweer is. Maar ze gaan ook direct mee op de ontdekkingsreis door het huis en over het terrein.

En dan zie je als snel dat het hier echt heel leuk is. Je kunt door de zeer uitgestrekte tuin rennen. En je kunt achter het huis in, de trap op en dan kom je op het terras waar inmiddels Mirjam, Marleen, Bert en ik zijn neergestreken aan de zeer ruime tafel. Wat is het hier lekker. Dit is wat men bedoelt met het goede leven in Frankrijk. Hier gaan we van genieten.

De lunch komt op tafel en dat is met eigen gebakken brood. En allerlei andere lekkere dingen.
En de verhalen over en weer beginnen. Hoe is het hier in Frankrijk en hoe is het in Nederland bij de KLM? Maar vooral hoe is het met jullie? Heel goed! Lekker onderweg met alle projecten. En Menno is goed bezig geweest. Wij zijn hier maar goed anderhalve dag dus veel kunnen we niet bijdragen maar mijn handen jeuken.
Ik heb leuke gesprekken met Bert. Mirjam en Marleen genieten lekker met de kinderen om ons heen. Spelletjes in de tuin. Verstoppertje spelen op dit hele grote terrein is wel erg leuk.
En voor je het weet zitten we alweer te eten. Een heerlijke Mexicaanse schotel. Als je dat Mexicaanse pannenkoeken noemt dan willen ze dat wel proberen.

De meisjes moeten echt naar bed maar sprinkhanen vangen is zo leuk. En later begint het grote wespenspel op het terras. Hele grote wespen komen op de lamp af en die afmaken is net gamen. Ik leer een hele andere Marleen kennen. Topscorer. Na ruim drank, het begon met bubbles, en een erg gezellige avond duiken we in de zeer comfortabele bedden en slapen in alle rust. Wat een stilte!

Zondag 29 augustus staan we op na een heerlijke nacht geslapen te hebben. Er komt op het terras een zeer uitgebreid ontbijt. En Bert is naar de bakker geweest die nog maar twee croissants had.
De zon schijnt en de meisjes willen zo snel mogelijk het zwembad in. Insmeren en badpakken aan. En dan blijkt 21 graden toch net koeler dan ons vakantiezwembad. Voor Suzanne geen probleem. Maar Karolien zit graag op de haai die Bert heeft opgeblazen. Alleen de beentjes in het water.We hebben een heerlijke ochtend in en rond het zwembad. En wie zit er uiteindelijk het langste in het zwembad, ik!

Lunch zijn pannenkoeken. Dat vinden onze meisjes erg lekker. Mirjam helpt Marleen in de keuken. En Karolien zegt er drie op te zullen eten. Maar lust Bert wel pannenkoeken? En smaakt Canadese stroop wel net zo als Nederlandse? Alles wordt bevestigd en we smullen. Maar die drie zijn niet gehaald.
Suzanne is alweer klaar voor het zwembad. Dus mag ik weer in het water. Geeft niet want als je er maar in bent dan is het wel lekker. En weer houdt ik het langer uit dan de rest. En Marleen komt ook in het bad want de watertemperatuur is gestegen naar 22 graden. Inmiddels zijn de meisjes weer aangekleed en met Mirjam in de tuin aan het spelen. Gezellig om weer verder bij te praten en door te dromen over het leven in Frankrijk. En zeker als de fles op tafel komt aan het zwembad. Daarvoor komen de anderen ook wel weer terug naar de waterkant. Chips lokken ook.

En het uitzicht over de weilanden met een zakkende zon, we blijven!
We kleden ons aan want de brand gaat in de BBQ voor worst, garnalen en spiezen. Verwennerij ten top. En vooral ook lekkere wijn.

Maar waar genieten we nu het meeste van? Om hier te zijn bij twee hele lieve mensen. Die ontzettend gastvrij zijn en gelukkig zijn in Frankrijk. Genieten van het leven. Genieten van de rust en het uitzicht. De zeer prettige verhalen en gesprekken. En het gezamenlijk dromen over het leven in la douce France.

2 opmerkingen:

Aad zei

Dag Rein en familie,

Leuk om je verslag te lezen, vooral vanuit een zwaar regenachtig, winderig en koud (lees gerust 'novemberig') Nederland. Ja, de herfst van augustus 2010 is een heftige ...

Maar laat je door de sombere geluiden uit NL niet weerhouden om te genieten van Les Fontanelles en met de bewoners van dat landgoed. Geniet er maar dubbel van! Hier wordt het weer afzien en dan is het altijd goed om aangename momenten in herinnering te kunnen roepen.

Heb je nog een leuk fotootje om de neerslachtige sfeer die op dit moment ten noorden van België hangt te verdrijven door een zonnige impressie van de bekoorlijke charme van de Tarn?

Groet B&M hartelijk namens mij.

Groet, Aad

Menno zei

Leuk om te lezen dat de fam. Van de Louw het naar de zin heeft gehad. Rein, ik kan me voorstellen dat je handen jeukten om iets te doen. In Zuid-Afrika was je ook goed bezig. Misschien een keer een mini-klusreis naar Frankrijk?
Groeten,
Menno

P.S.: is er niet een leuke foto van jullie bezoek?