dinsdag 29 april 2014

Marnaves, the sequel

Donderwolken pakken zich boven ons dorpje, het rommelt vanuit alle hoeken. Hoe lang nog voor de ontlading volgt... , het burgemeester-débacle is nog verre van afgelopen.


We kregen onlangs weer een brief in de bus, een soort van nieuwsbrief. Deze keer niet van een (ex-) burgemeester, maar van één van de opgestapte gemeenteraadsleden die trouw is gebleven aan de aan-de-kant-gezette burgemeester. Het wordt er allemaal niet fraaier op, beschuldigingen vliegen over en weer. Niemand die weet waar dit gaat eindigen.

Niemand die nog weet wat we nog moeten geloven. Wat we inmiddels wel weten is dat dit schattig klein Frans plattelandsdorpje voor de komende zes jaar verdeeld is. Er wordt met scheve ogen naar elkaar gekeken, er schijnt zelfs al een ruzie door te zijn ontstaan tussen twee broers.

Hoe moet dat nu verder? Er zijn naar ik begrepen heb drie mogelijkheden.
  1. Er komen verkiezingen om de drie opengevallen plekken op te vullen. Dan moeten er wel drie personen gevonden worden die deze taak op zich willen nemen. Wie wil dat nu nog doen in deze roerige tijden? Mij niet gezien.
  2. We worden administratief voor de komende zes jaar toegevoegd aan een buurgemeente. Kan, maar ons kent ons, dus ook hiermee voorkom je de scheven ogen niet.
  3. We worden bestuurd door een "externe" die aangewezen wordt door de Prefect.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de derde optie. Iemand van buitenaf kan zonder vooroordelen de taak op zich nemen en wellicht de rust doen wederkeren.

Misschien dat ik zo vrij mag zijn om meteen maar een kandidaat aan te dragen. Ik heb vernomen dat er in Sas-Laweit iemand zit te springen om een nieuwe uitdaging aan te gaan (klik hier).

Die vliegenmepper komt nog goed van pas ook, we hadden laatst een spontane vliegenexplosie, kunnen we mooi onze interim-burgermoeder voor inschakelen in het vervolg.

2 opmerkingen:

Zei Zei zei

Ha! Me now talk very good Globish, to be Lord Majeur Marnaves ready! Ha! Also speak French, but not all way. Problem? Pay good?

Hi,
Zei Zei Top

Dolly Zuidkruis zei


't is 't een en tander aje ier ziet. Radiatie, coiffeurs, en gulle natuurlijk. Allez toet seffens en anders tot later enhe, k zin der vandeure, weere nar holland voet 't werk.