vrijdag 30 december 2016

Serieus werk

Af en toe hebben we hier te maken met een stroomstoring. Meestal duurt dat een paar minuten tot een kwartiertje, soms een uur. We hebben ook al eens 2 dagen zonder stroom gezeten, het hele departement zat toen in het donker. Heeft wel iets, behalve dat langzaam maar zeker je vriezer gaat ontdooien en de inhoud van je koelkast het ook niet overleeft. Voor die zeldzame gevallen hebben we een generator in huis. Maar voorkomen is natuurlijk zoals altijd beter dan genezen. En met het oog daarop kwam een tijdje terug de EDF een rondje langs de stroomdraden maken.

Die stroomdraden lopen hier nog vaak boven de grond langs de weg. Zeker op het platteland zie je dat nog veel. Geeft niks, hoort een beetje bij de omgeving. Probleem is echter wel dat de draden nogal storingsgevoelig zijn. Bomen groeien hier hard en als het eens flink waait dan zwiepen de takken tegen de draden waardoor de beschermende mantel er vanaf schuurt, met alle gevolgen van dien. Zo nu en dan komen dan een paar mannen wat takjes wegsnoeien zodat er wat minder gezwiept wordt, snapt u wel.


De mannen namen deze keer hun werk heel serieus, niks "takjes", halve bomen gingen er aan. Het levert ons wel weer stookhout op, zoals altijd heb elk nadeel weer ze voordeel.

Geen opmerkingen: