maandag 1 juli 2013

Vier? Of toch drie?

O ja, ik moet jullie nog vertellen over de tweede houtlevering van eergisteren.

We hadden dus nog eens vier steres hout laten komen, of beter, we hadden er acht tegelijkertijd besteld maar deze leverancier levert met vier tegelijk, een laadbak vol. Het is het enige formaat wat hij kent, dus kom niet aan met twee of vijf steres want daar raakt hij compleet van in de war. Komt nog bij dat hij die bak in zijn eentje vol moet gooien met zelf gezaagd en gekloofd hout, best nog een hele klus. Hij levert dus de eerste vier steres en een week later nog eens vier. Geen probleem. Het geeft ons ook de tijd om de stapel netjes en snel weg te werken. Met z'n tweetjes is zo'n berg hout zo gestapeld.

Toen hij de eerste keer kwam en zijn lading afkiepte hadden we al zoiets van, wat een miezerig hoopje. Dus we vroegen nog, zijn dit er vier? Jazeker, vier steres, een laadbak vol. En tja, die laadbak was inderdaad goed vol, er paste niets meer bij. We waren wel verrassend snel klaar met stapelen en het resultaat in de houtschuur viel nogal tegen. Maar goed, wat doe je daaraan, nada.


Bij de tweede levering bleek de berg hout ineens een stuk groter. We dachten, wacht even, nu klopt er toch iets niet en legden het voor aan onze leverancier. In tegenstelling tot bij de eerste levering was ma er nu wel bij. Ze antwoordde gelijk, ja natuurlijk, hij kon vorige keer zijn plankjes om de laadbak te verhogen niet vinden en kon dus minder laden ... Ja, ho, wacht even ... mag ik dit een beetje vreemd vinden, ma? Best als je niet vier steres kan leveren, maar me wel voor vier laten betalen?

Nou goed, we zijn er uit gekomen en we zijn heus niet boos. We hebben voor vier betaald toen we er drie kregen en nu betalen we voor drie terwijl we er vier krijgen. Maar niet nog een keer proberen he want dan wordt papa wel boos.

Geen opmerkingen: