zondag 30 juni 2013

Clafoutis

Cloutifas ... Clatifous ... Clitoufas ...

Ik vergis me steeds, maar het is gewoon Clafoutis. De kersenboom staat vol met de perfecte kers ervoor, stevig en zoet. Ik had het al vaak geprobeerd om te maken, het is erg simpel, maar het was niet echt perfect. Of het plakte vast in de bakvorm, of het leek meer op een pudding, maar meestal allebei. Nu heb ik het perfecte recept gevonden.


Hierbij, voor jullie.

Oven voorverwarmen op 180 graden
60 gram boter smelten in een bakvorm, schaal ronddraaien zodat boter overal zit
3 eieren met 100 gram suiker en een zakje vanillesuiker flink opkloppen
100 gram bloem toevoegen en kloppen
Gesmolten boter toevoegen en yep, kloppen
Snufje zout erbij, kloppen
1/4 liter melk erbij en weer kloppen tot een glad beslag
700 gram kersen erbij (ontpit)
Alles in de vorm gieten
45 minuten in de oven
Poedersuiker erover strooien
Lauw opeten

SMULLUH

Geen opmerkingen: