vrijdag 3 mei 2013

Werk aan de winkel

OEI! Ineens is daar het besef dat het niet meer zo heel lang is voor de eerste gite-gasten arriveren, werk aan de winkel.

Op zich zijn we er wel klaar voor hoor, de gite is helemaal in orde, een bijkomend voordeeltje van de keuring een paar weken geleden. We mogen alleen nog wel wat aan de tuin doen hier en daar, en dan met name daar waar de gasten rondlopen. De oprit, de toegang tot het erf, de rand rond het zwembad, de randen van het gras, het kan allemaal nog wel wat aandacht gebruiken.

En dan zijn er nog de muurtjes waar we al aan begonnen waren. Het hoeft dan wel niet tot in detail afgewerkt te zijn maar een halve muur is ook geen gezicht, dus daar mogen we wel even aan doorwerken de komende dagen.


En tja, dat zwembad zal binnenkort toch eens open moeten, al is het op dit moment bepaald niet warm genoeg om te zwemmen. De zon laat zich niet echt veel zien de laatste dagen, maar het is al mei, hoe lang kan je nog wachten.

Het is zo'n klus waar ik niet bepaald naar uit kijk. Het is zwaar werk, het winterzeil is enorm groot en weegt lekker door. Bovendien is het een oppervlakte van meer dan honderd vierkante meter om schoon te maken.

Heb je'm? Of denk je nu dat het een zwembad is van tien bij tien meter? Nee nee, het bad is tien bij vijf, maar een zeil heeft twee kanten, boven en onder.

Er is geen ontkomen aan, één dezer dagen is het zover. Ik ga me alvast moed indrinken.

Geen opmerkingen: