maandag 2 januari 2017

Weg ermee

Hij stond al veel te lang eigenlijk, zijn takken waren moe, ornamenten begonnen er langzaam maar zeker uit te vallen, een gevalletje van klaar, over en uit.

Opzetten van de kerstboom is leuk, hoewel, met een jonge kat in huis is het eerder een kwestie van ogen hebben in je rug en constant ingrijpen. Maar dan nog, het is en blijft leuk.

Ontmantelen gaat minder subtiel. Er is weinig aan dus het moet een beetje opschieten, hulp daarbij is altijd welkom ...


Hoewel ...

3 opmerkingen:

Aad zei

Misschien een tip voor december aanstaande: hang de kerstboom met de afgezaagde kant tegen het plafond. Dit bevordert - maar hopenlijk vruchteloos - de springvaardigheid van de schare kattenvee, het spaart de in de boom aangebrachte ornamenten, en eventueel uitvallende naalden bewegen zich nu eens richting de top van de boom, wat ook niet echt alledaags is.

Tineke Oudewater zei

Als voorzitster van de gezelschapsdieren (afd. halma) juich ik je initiatief toe. Van harte zelfs. Dieren hebben nu eenmaal gezelschap nodig, zeker in deze tijden van bloed, zweet en tranen. Hoe hartverwarmend en welkom is dan zo'n sfeervolle foto van een Poes met Ballen. Mag ik 'm gebruiken voor de 2018-jaarkalender van het genootschap? En had ik jullie al een gelukkig nieuwjaar gewenst?

Les Fontanelles zei

Goed idee Aad, maar met een beetje geluk hebben we dan geen kittens meer. Hoewel ... dat dachten we vorig jaar ook.

Tineke, mocht je nog ballen zoeken, ik weet er nog wel een paar te vinden, met of zonder poes. Gelukkig nieuwjaar!