maandag 25 juli 2011

Déclaration d'achèvement de travaux

Als je wilt gaan verbouwen aan je huis heb je een "déclaration de travaux" nodig. Daarmee vraag je toestemming aan de overheid om te mogen verbouwen. Het gaat dan vaak over wijzigingen van de bestemmingen van een deel van je huis. Je mag niet zomaar een schuur bij je huis betrekken en daarin gaan wonen, ook al zie je daar aan de buitenkant niets van. Zelfs als je op je zolder een kamer wilt maken zal je dat moeten aanvragen. Het heeft allemaal met belastingen te maken die je betaald over de bewoonbare oppervlakte.

Zo ging dat ook met wat nu de gite is. Alleen was dat al door de vorige bewoners aangevraagd in 2007. Wij hebben het uiteindelijk vier jaar later uitgevoerd, met hier en daar wat aanpassingen, dat wel. Je zou denken dat daarmee de kous af is, maar dat is iets te simpel gedacht. We moeten het nu ook binnen drie maanden nadat het klaar is afmelden.

Zoiets doe je met een speciaal formulier, het "Déclaration d'achèvement de travaux".

We hadden al twee keer een herinneringsbrief gekregen van de belastingdienst. We kunnen het niet langer uitstellen, vandaag maar eens aan begonnen. Weer een hoop vragen die beantwoord moeten worden. Het blijkt dat niet alleen de gegevens van de verbouwing opgegeven moeten worden, maar die van het hele huis. Vierkante meters van alle ruimtes, het aantal douches, toiletten en dat soort dingen.

Voorlopig zijn we hier nog niet mee klaar.

Geen opmerkingen: