dinsdag 18 oktober 2011

Placootjes

De rails zitten tegen het plafond, de placootjes (ofwel gipsplaten voor de niet-francofone klussers) staan klaar! Vijftien witte en één rode.

Die kleuren zijn niet zomaar voor het mooie of het artistieke, die kleuren placo's hebben een betekenis.

Er zijn grijze, witte, groene en rode. Echt, ik verzin dit niet. Grijze zijn de simpelste, de goedkoopste, ideaal voor als je gaat dubbelplaco-en. Het is namelijk nogal troep. Als eerste laag een grijze, een witte er tegenaan. De witte is NF, Norme Française en dus betere kwaliteit. Verder is het nog steeds een gewone placo. En dan komen we bij de groene, die gebruik je in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Kan tegen een spatje water zonder meteen helemaal tot pulp te verworden. En uiteindelijk, daar is hij dan, de rode. Deze placo is hittebestendig. Kan je gebruiken daar waar je kachelpijp door je plafond moet bijvoorbeeld.

En zodoende waren wij dus vandaag op stap, met de kar achter de trouwe blauwe buffel. Vandaag en niet morgen, want dan gaat het eindelijk regenen, hopen we!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Quizzzzzzzzzzzz vraagggggg!!!!!!!!!!! Die Placootjes heten BA 13, waar staat BA voor?

A: Brico Amsterdam
B: Bio Amenagement
C: Bricoleur Alternative
D: Bandes Amince

Stuur uw antwoord in voor 12 Dec en u kunt de hoofdprijs winnen te weten een doos gipsplaatschroeven NF van de Brico Depot!!

Jaja Mee speluh is prijzen winnuh!!!!

De Heer des Huizes zei

Bronchial Asthma?
Blood Alcohol?
British Airways?
Bad Attitude?
Breast Augmentation?
Best Avoided?
Bell Aliant Regional Communications Income Fund (Toronto Stock Exchange)?

Anoniem zei

Neen u slaat de gipsplaatschroef niet op zijn kop helaasssssss
Wie durft!!!!!!!!!!!

BD NF MP