donderdag 27 oktober 2011

Regendans

Het is menens, het water is op.

We kregen deze brief vanochtend overhandigd. Of we voorzichtig willen zijn met het waterverbruik want onze bron staat droog en zoals onze burgemeester er mondeling aan toevoegde "ik kan geen water maken dus het is wachten op regen".

Het klinkt waarschijnlijk raar en dat is het voor ons ook, het is nu 27 oktober en het wil op een paar druppels na maar niet regenen. Als sinds het vroege voorjaar is het kurkdroog. Die paar dagen in juli heeft geen zoden aan de dijk gezet, laat staan de bron gevuld.

We hadden eind augustus al eens een waterstop, maar dat bleek te komen door iemand beneden in het dal die onaangekondigd zijn zwembad had gevuld met drinkwater. Toen ze daar eenmaal achter waren hebben ze extra kranen opengedraaid zodat de bron weer wat sneller de waterput kon vullen, maar toen ze die niet meer dichtgedraaid kregen zaten wij op onze berg zonder water. Dat was dus eerder een foutje dan dat het door de droogte kwam.

Maar nu is het menens, we hebben nog net een fles van vijf liter kunnen vullen en nu komt er niets meer uit de kraan. Benieuwd hoe lang dit gaat duren.

Ik ben al begonnen aan de regendans ... maar ik twijfel nu toch of ik wel de juiste aan het doen ben ...

2 opmerkingen:

Sannah zei

Wij zaten er hier dicht tegenaan. Bronnen raakten op en bosbranden laaiden op.
Sinds zondag regent het. Hoost het. Vrijwel aan een stuk door ..

Nog even doordansen misschien.

Kees zei

Volgens mij moeten we een pijpleidingsysteem door Europa aanleggen zodat we de natuur kunnen 'bedotten'. Zo kunnen we overschotten op de ene plek delen met de mensen die een tekort hebben op een andere plek. Eigenlijk bestaat dat systeem al. De NAVO heeft dat tijdens de Koude Oorlog aangelegd om snel brandstof door Europa te kunnen reguleren.