dinsdag 25 oktober 2011

Winterdek

Het zit er op.

En daarmee is het zwembad klaar voor de winter.

We dachten dat we het wel even snel zouden doen, hoe moeilijk kan het tenslotte zijn om een dek over dat zwembad te trekken en een paar gaatjes te boren voor de straps.

Je hebt al door dat het tegendeel waar was. Om te beginnen was dat dek loodzwaar. Voordat we het over het zwembad konden spannen viel het op het water, liep het vol en werd het alleen maar nóg veel zwaarder. En daarmee hadden we meteen een groot probleem. In de handleiding (inderdaad ja, er zat een handleiding bij) vonden we waar we exact de gaten moesten boren voor de metalen pinnen. Dat lukte nog wel aardig maar met geen mogelijkheid kregen we die elastieken er omheen.

Een beetje provisorisch hebben we het dek zo goed mogelijk neergelegd en rustig afgewacht. En wat bleek, langzaam maar zeker verdween het water door het filter in het midden en kon na een paar uur de hele zaak mooi op spanning worden gebracht.

Het heeft wel iets triests, het is over en uit met de zomer. Maar voordat de winter toeslaat krijgen we nog de herfst. Ook mooi.

2 opmerkingen:

Kees zei

Voor de volgende keer: een paar balkjes over het zwembad heen leggen, het zeil er over heen uitrollen, deels afspannen en terwijl je de balkjes weg haalt de laatste punten afspannen. Misschien kun je de balkjes ook laten liggen? je zou de balkjes ook kunnen vervangen door buizen maar die moeten stevig genoeg zijn hem het zeil te dragen en het nadeel is dat de buizen ' aan de rol' kunnen gaan en het hele zaakje toch weer in het water zakt.

Roelien zei

Ja, klinkt als een afscheid...maar dan tijdelijk!