woensdag 16 januari 2013

Ho maar



Ja hallo, zo is het wel genoeg! Het heeft hier even 35 centimeter gesneeuwd, in één dag! Het is vanochtend begonnen en tot een uur of zeven zijn er onafgebroken dikke vlokken naar beneden gekomen. Dit is zo'n dag dat je binnen blijft, voor de kachel, met een warm kopje thee. Maar we hadden geen keuze, we moesten er met de auto doorheen.

Bij vertrek viel het nog wel mee. Toegegeven, er lag al een dik pak sneeuw en hel was een beetje glibberen, maar het lukte prima om onze heuvel af te komen.

Terug was een ander verhaal. Ik dacht even dat we het niet zouden gaan redden. Er was veel meer bij gevallen dan we gedacht hadden. Er lag zelfs zo veel dat de blauwe buffel met zijn buik door de sneeuw gleed.

Het was echt even penibel, we schoven alle kanten op. Er zat niets anders op dan de sneeuwkettingen om de wielen te binden. Heel lang geleden, op een wintersporttripje hadden we ze wel eens gebruikt, en dan sta je toch weer even te knoeien met die dingen.

Ik ben niet gauw bang, maar van al dat geglibber werd ik toch een beetje nerveus. Ik zag me de nacht al doorbrengen in de greppel. Maar vooruit, het is goed gegaan, we hebben het gered. Niet in de minste plaats door onze trouwe buffel. Hij heeft zich geweerd.

Inmiddels is het gestopt met sneeuwen en als we de voorspelling mogen geloven hebben we het hiermee ook gehad. Laten we het hopen. Tot er minstens de helft gesmolten is zitten we hier gevangen. Spannend wel, het heeft wel wat.

1 opmerking:

monique zei

Hahaha, be carefull what you wish...you just might get it.
Nou gelukkig zijn jullie weer veilig thuis aangekomen ;-)
Geniet maar van het prachtige uitzicht.
Liefs, Monique