woensdag 2 januari 2013

Kleine overwinning



Vandaag hebben we een kleine overwinning behaald. We hebben het moeilijkste deel van de muren gebouwd.

Over het algemeen stelt het bouwen van een gipsmuur niet zo heel veel voor. Je bevestigt rails in vloer en plafond, schuift er staanders in en schroeft er gipsplaten tegen. Niet zo bijster ingewikkeld dus.

Maar het wordt al een ander verhaal als de muur een schuin plafond heeft. Dan wordt het toch wat beter afmeten wil het zaakje nog een beetje aansluiten. Het wordt zeker een ander verhaal als je geen rechte muur ernaast hebt waar je je gipsplaat tegen moet laten aansluiten.

En de muur van vandaag was bepaald niet recht. Het is een oude buitenmuur, gemaakt van gestapelde rotsblokken zo ongeveer. Wil je niet een paar bussen pur leeg moeten spuiten dan zal je heel nauwkeurig de rand moeten aftekenen om de plaat zo goed en kwaad als het kan uit te kunnen zagen.

Die twee gevallen hadden we vandaag te pakken in één muur. Dat is op zich al lastig genoeg, maar het was nog niet alles. Het plafond is op die plek ook nog eens drie meter zestig hoog. Die platen zijn loodzwaar en dus betekent het een hoop tilwerk.

Maar vooruit, het zit er in. Het heeft wel wat moeite en tijd gekost maar het past allemaal exact. Nu de rest nog even.

Geen opmerkingen: