maandag 14 januari 2013

L'hiver est arrivé



Finie la douceur printanière ! L'hiver est arrivé et Météo France prévoit un refroidissement général avec de fortes chutes de neige à partir de 300 mètres cette semaine.

Zou het er dan toch van komen? Krijgen we sneeuw? Ik hoop het stiekem een beetje. Als je de weersvoorspelling mag geloven is het een kwestie van een paar dagen en het is zover. We zitten tenslotte op een hoogte van 436 meter en 46 centimeter. Vooral die laatste 46 centimeters, die doen het hem.

We vinden het niet erg, integendeel, het is wel mooi. Er wordt geen zout gestrooid hier, alles blijft prachtig wit. Het lijkt alsof je in een sprookje leeft, de omgeving ziet er perfect uit als het net gevallen is.

En als de temperaturen laag genoeg zijn blijft het ook een tijdje zo mooi. Auto's komen slechts de weg op als het echt niet anders kan. Begrijpelijk, de toegangswegen zijn hier en daar best steil, als je gaat glijden kon dat wel eens verkeerd aflopen. We zijn wel voorzichtig, maar het verlamt ons niet. We trekken er gewoon op uit. Winterbandjes onder de bolides en rollen maar.

En hoewel we ze nog nooit nodig hebben gehad, hebben we voor alle zekerheid rond deze tijd wel altijd de sneeuwkettingen in de kofferbak paraat liggen. Je weet maar nooit.

Het enige wat ons rest is afwachten tot de eerste vlokken vallen. Kom maar op, we zijn er klaar voor.

Geen opmerkingen: