vrijdag 25 januari 2013

Kit



Denk nu niet meteen dat ik het over Kitt, de auto van de Knight Rider heb. Weet je nog, met David Hasselhoff, een TV serie ergens begin jaren tachtig. Hij is later vast nog wel een keer uitgezonden, dus de jongere generatie kent het misschien ook nog. Nee, kit, met één t, siliconenkit, dat vervelende maar noodzakelijke plakspul waarmee je kieren en naden dicht.

Dat spul gebruiken we ook om de verbinding van gipsplaten tussen twee muren of tussen muur en plafond te dichten. Het heeft als voordeel dat het eleastisch is en dus niet gaat scheuren. Superhandig.

Maar minder handig is dat het, in tegenstelling tot wat er op de verpakking vermeld wordt, slecht overschilderbaar is met latex. En ik weet niet hoe het komt, maar het lijkt alsof de verf in de badkamer er deze keer helemaal niet op pakt.

Zou het een ander merk zijn? Ik dacht het eigenlijk niet. Misschien heeft het met de temperatuur te maken, het is nogal fris daar op het moment. Het is vreemd. Wat de oorzaak ook is, er zit maar één ding op, we doen het nog maar een keer en misschien daarna nog wel eens, net zo lang tot er niets meer van te zien is. De aanhouder wint.

2 opmerkingen:

Rein zei

Dat van die temperatuur is de reden. Wachten op warmer weer of een bouw heater.

Joop zei

Tip acrylaat kit
De kit voor alle naden en voegen in tussen houten delen. Overschilderbaar. Uithardend in ongeveer 24 uur. Voor licht schilderwerk neemt u witte acrylaat kit. Voor donker schilderwerk grijze.