vrijdag 11 januari 2013

Leuk klusje



Nog even terug naar de badkamer. Eigenlijk zijn we daar  u zo goed als klaar, tenminste, wat het ruwe werk betreft dan. Er is nog één klus die geklaard moet worden, de afvoer moet nog worden aangesloten.

Maar ook daarvoor is het zware werk achter de rug. Het gat in de meterdikke mure-en-pierre zit er al lang. Dat gat komt uit in wat wij de abri noemen. Doordat het huis op een glooiend terrein staat ligt de zuidkant lager dan de noordkant. De logeerkamers en hun badkamer liggen aan die noordkant waardoor de afvoer op ongeveer anderhalve meter boven de grond binnen komt in de abri. In diezelfde abri komt ook al de afvoer van onze eigen badkamer, die zich daarboven bevindt, binnen.

En dat maakt het uitermate simpel om de afvoer van de nieuwe badkamer aan te sluiten op de septic tank. De bestaande buis doorzagen en er een T- spiltsing opzetten. Vervolgens een paar meter buis er tussen friemelen en klaar.

Maaaaaar ... die abri, die staat tot de nok toe vol met spullen. Het meubilair van de logeerkamers, reserveservies van de gite, spullen voor de tuin, zakken cement, grasmaaier, bosmaaier, noem het en je vindt het daar. En uiteraard staat alles juist daar waar die afvoer moet komen.

Hm, leuk klusje, maar niet heus.

1 opmerking:

Marthy zei

Ja, dit herken ik wel Marleen. Omdat wij ook aan het verbouwen zijn staan al onze bergruimtes nok vol en als je dan iets nodig hebt moet je bijna weer een complete verbouwing uitvoeren voor dat je er bij kunt. Sterkte!