vrijdag 11 februari 2011

Zwembad, dag 7

En weer zit er een extra laag op het zwembad, het hoogste punt is nu zo goed als bereikt.

De skimmers, watertoevoer, spots en de aansluiting voor de robot zitten er al in.

Liever had ik een poolboy gehad natuurlijk. Zo'n knappe, gespierde, slanke, sexy, gebruinde poolboy, die de hele dag niets anders doet dan het zwembad stofzuigen. Maar ja, het wordt een robot, een stuk voordeliger in het gebruik.

4 opmerkingen:

Haagse Harrie zei

Effe oefenâh.
Hallo mevrouw Marleen, die poolboy is geen probleem hoor. Ik begrijp dat de Mâître daar nog niet van gesproken heeft? Misschienb zijn ze daar in Frankrijk niet zo voor handen. Nu ik (bijna) de alleenvertegenwoordiger van de producten van de Maître in Den Haag en zeer wijde omgeving ben geworden, voel ik me geroepen om hem (en daarmee u) ook een helpende hand te rijken. Hier in Den Haag en Wassenaar zijn legio "knappe, gespierde, slanke, sexy en gebruinde" jongens beschikbaar die graag als Poolboy bij u in dienst treden. En nog voor weinig ook. Voor kost en inwoning, een bescheiden zakgeld en een gelegenheid om te slapen en studeren zijn ze uw mannetje. Uiteraard komt daar wel een schappelijke bemiddelingspremie bij kijken maar op de kosten van dat zwembad valt dat vrijwel in het niets. Voor een zeer kleine €1295,47 (ex BTW) zoek ik voor u een geschikte kandidaat. En mocht hij niet bevallen, dan biedt ik u voor de helt van dat bedrag een tweede poging. Misschien schrikt u wat van de bedragen maar bedenk even dat u daarna zelf niets meer hoeft te doen aan dat zwembad. En bovendien, het oog wil ook wat, nietwaar mevrouw Marleen? Ik hoop binnenkort uw opdracht tegemoet te mogen zien zodat ik spoorslags aan het werk kan gaan. Met heel vriendelijke groeten, Haagse Harrie.

PS. Doe ik het zo een beetje goed Maître? O, dat Haags komt helemaal goed hoah. Maar doe verder geen moeitah. Ik neem uw zaken hier in de zeer wijde omgeving van Den Haag gaahne waar.

Le Maître Piscinier Tarnais (ook voor gratis commercieel advies) zei

Hé hallo en bonsoir,

Beste mevrouw Marleen, helaas voor u heb ik geen mogelijkheden voor restitutie bij het eventueel niet afnemen van de zwembadrobot.

Daar komt uiteraard bij dat onze robots een zeer degelijke kwaliteit hebben.

Zo doen deze robots het bij nacht en ontij, knappe dames in badpak vormen geen belemmering in hun werk.

En na aanschaf doen ze gewoon hun werk zonder verdere kost en inwoning.

Energie en chemicaliënverbruik is minstens zo efficiënt als bij mensen, maar u mag naturlijk altijd bij Harrie een knappe boy aanschaffen. Per slot vang ik dan 30% (o sorry, dit zinnetje was niet voor mevrouw Marleen bedoeld).

Zo'n boy doet het goed, als extraatje, als lokkertje voor vrouwelijke gasten.

En als u die dames Aristokat nou een beetje leert spelevechten met elkaar dan kunt u adverteren met 'sexy stoere badboy en meerdere stoeipoezen aanwezig'.

Helemaal gaaf toch? Echt wel!

Met hartelijke groeten van Le Maître Piscinier Tarnais (ook voor gratis commercieel advies)

Le Maître Piscinier Tarnais (voah Haagse Harrie) zei

Zeg Haagse Harrie,

Volgens mè val je nâh toch doâh duh mand. Met me eiâhrstuh 2 of 3 lessen Haags voâh Tarnesieâhs vind ik al meiâh foutuh in jouw tekstuh dan in duh mène.

Je suggeâhreiâhrduh tuh onrechtuh dat ik Hageneis zou zèn, mâh ik twèfel toch oâk aan jouw oprechhèd.

Mâh afèn, dat spreken we woesdag wel af.

Als jè nâh met ut zelfduh vliegtuig nâh duh Keâhrgueluh rèst, dan zal ik eins kèken hoe je Haagse uìhspraak is.

En as je Hageneis bent dan betaal ik jouw veâhrblèf op duh Keâhrgueluh, en als blèkt dat je ut niet bent dan betaal jè ut mène.

O wacht effe, me assistentuh fluisteâhrt me in dat eâh gein vliegveld is op duh Keâhrgueluhn.

nâh mot ik vrèdag oâk in Upolo (Hawaii) zèn, als we dâh un dag eiâhrdeâh heinvliegen kunnuh we ondeâhrweg metein bèpreitn.

Akkoâhd? Tot dondâhdagochtend 3 uur (San Frecisco tèd) in ut vliegtuhg dat dâh nâh Hawaii veâhrtrek. Ik zal zôhgen dat eâh paturèn aan boâhd is. duh rès hebbuh ze wel bè Air Hawaii.


(voor het geval mijn Haags nog niet begrepen wordt volgt hier de vertaling:

Je crois que vous êtes encore tombé a travers le panier. Avec mes 2 ou 3 classes de La Hayenaise pour Tarnesiers je trouve plus d'erreurs dans vos textes que dans la mienne.

Vous avez suggeré que j'étais Hayenais -à tort-, mais j'en doute à votre honnêteté.

Mais de toute façon, ça nous discuterons le mercredi.

Si vous êtes dans le même plan pour les voyages ches les Îles Kerguèles, je vais voir comment votre prononciation de La Hayenaise.

Et si vous êtes de La Haye, je veut payer pour votre séjour aux Îles Kerguèles, et s'il s'avère que vous n'êtes pas, vous devez payer la mienne.

Oh, attends, mon assistante a chucoté dans mon oreille qu'il n'y a pas d'aéroport sur les Îles Kerguèles.

Heureusement j'ai aussi en rencontre a Upolo le vendredi (Hawaii du Nord), si nous volons un jour avant, nous nous rencontrererons sur la route.

D'accord? Jusqu'à 3 heures jeudi le matin (heure de San Francisco) dans l'avion qui laisse à Hawaii. J'assure q'il y a du paturein à bord. Le reste, c'est vraiment a bord à Air Hawaii.

Au revoir le jeudi, 3 heures matin à San Francisco!

Le Maître Piscinier Tarnais

Haagse Henry zei

Zeg maître,
Ik zit hier mijn stinkende best te doen om dat platte Haags af te leren en heb aspiraties om te emigreren vanuit die mooie stad achter de duinen. Niet naar het buitenland of zo, maar een beetje in de buurt waar ik het alleenvertegewoordigerschap voor jouw bedrijf in Nederland en heel verre omstreken het beste inhoud kan geven. Daar helpen die insinuaties niet echt bij. Ik moet aan mijn reputatie denken en vooral heel hard er aan werken. Heb alsjeblieft een beetje consideratie anders kan ik mijn carriére wel vergeten en dat komt ook niet ten goede van uw naam (en niet te vergeten van die 30%) (oeps, dat was ook niet voor mevrouw Marleen bedoeld).