dinsdag 8 maart 2011

Autan

Het komt uit het oosten en het zijn niet de drie wijzen. Nu komen er wel twee binnenkort die zeer wijs zijn maar die komen uit het noorden, da's dus anders. Nee, wat ik bedoel komt met groot geweld uit het oosten. Ik heb het over de wind. Het waait al de hele dag en omdat we hier bovenop een pukkel zitten zijn de windstoten des te heviger.

Maar het kan erger. Hier schijnt zo af en toe de Autan langs te komen, niet te verwarren met het anti-muggenspul. De Autan is een hevige wind met windvlagen tot honderd kilometer per uur. Hij start boven de Middellandse zee en raast langs de Cévennes en de Montange Noire. Met een beetje pech houdt hij negen dagen aan. De Autan wordt ook wel de "vent du fous" genoemd, je schijnt er gek van te kunnen worden.

Zal met ons wel loslopen, we zijn al een beetje prettig gestoord.

4 opmerkingen:

Le Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in zwembaden, plankiers en aanlegsteigers zei

Ja ja, nu wordt dus een groot, een groot, een héél groot probleem duidelijk.

De wijzen uit het noorden die binnenkort op Les Fontanelles op bezoek komen (in de wandelgangen noemt men hen wel Laurel en Hardy), willen een aanlegsteiger bouwen bij het zwembad. Of een plankier, zo u wilt.

Maar dankzij de smeerlap die enkele weken terug zijn afval mortel in de muren van het zwembad gespoten heeft ligt de planning dus ver, vèr achter.

Het lijkt mij, mevrouw Marleen, en natuurlijk ook mijnheer Bert, dat die aanlegsteiger, of dat plankier, nog maar even moet wachten.

Anders ligt'ie maar akelig in de weg bij de afbouw van uw schitterende piscine.

Gelukkig heb ik ook zo mijn mannetjes om op een later tijdstip alsnog een aanlegsteiger (of een plankier) te realiseren, gelakt hardhout, kunststof, hoogglans wit met rubber antislip striping, plavuizen, u zegt het maar.

Vorige week trof ik op Paaseiland nog een exemplaar aan dat ingebouwde verwarming èn ingebouwde koeling kent zodat de aanlegsteiger (of het plankier) altijd aangenaam voelt aan de voeten.

Zullen we binnenkort eens wat alternatieven bespreken bij een stokbroodje met een patureintje en een wijntje?

Met vriendelijke groet van uw Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in zwembaden, plankiers en aanlegsteigers

Ria de Hondt zei

Ik had er wel eens van gehoord, en hier is een link naar nog veel meer wind.
Groetjes, Ria

http://www.languedoc-france.info/1105_winds.htm

Anoniem zei

a picture may tell more than a thousand words. zijn er mooie plaatjes bij de bijdragen van de laatste dagen? dank u wel

Natuurliefhebber zei

TMI - Too much information. Spare me the details. Geloof me, van sommige winden wil je echt geen plaatjes zien. Groet, Natuurliefhebber