woensdag 9 maart 2011

Zwembad, dag 10

Totaal onverwachts stond vanochtend de zwembadbouwer voor de deur. De trap is aangelegd.

Nee grapjas, niet dat huishoudtrapje. De drie grote treden heb ik het over, bijna drie meter breed.

Da's geen toeval, daar is over nagedacht. Wie dacht dat het zwembad alleen bedoeld is om te zwemmen heeft het mis. Lekker met z'n allen loungen op de trap, met je billen in het water en je glaasje rosé op de rand.

Kan haast niet wachten.

8 opmerkingen:

Rob de Bouwer zei

Maar goed dat het bad nog niet gereed is wanneer die wijzen uit het Noorden zuidwaarts trekken. Ze zouden wel eens niet verder dan de treden van die mooie nieuwe trap en het roseetje op de kant kunnen komen. Sterkte met die lui.
Rob de Bouwer

The Aristocats zei

Hiephoi en Miaumauw wat een drukte alom met die enthousiaste mensen rondom deze blog die allemaal ineens reageren op wat er hier staat te gebeuren, met wijzen uit het noorden, winden uit het oosten, maitres picinier vanaf Paaseiland, en last but not least - joepie !!! - neef Felix, ons lieve beminnelijke neefje Felix, o Felix kijk je uit onderweg zodat je zo veilig en vlug mogelijk hierheen komt? Misschien kun je zelfs wel meeliften met mensen - wel oppassen want niet alle mensen zijn even vriendelijk voor katten, en als het iemand is die wat met water doet dan moet je er helemaal uit de buurt blijven want dan maken ze douches of zwembaden en dat is akelig spul, dat is dan ook als je op ons domicilie komt het enige gevaar dat er dreigt, een stom waterbassin in aanleg waarvan wij alleen nog kunnen hopen dat er een legioen giraffes en olifanten op af komt om zich te laven aan wat daar aan vloeibaars in ligt. We dwalen af, Felixje, kom je snel? Het voorjaar kriebelt. Joehoe! Ben je er al bijna?

Knuffelkopjes van Hiephoi en Miaumauw!!

Anoniem zei

Ik word zo langzamerhand gek van die aristopoezen met hun oeverloze gezeik en gedrein! Het jacht seizoen is misschien gesloten maar bij mij kunt u volop katten-patronen krijgen! Verstandige katten en poezen zeggen geen hiephoi en andere onzin maar houden gewoon van hun baasjes.
Duzzzzzz Aristo een eind op! Yes het is er uit!!!!!!!!!!!!!!

De gelaarsde kat met staken neuzen!

The Aristocats zei

Hiephoi en Miamauw

Arme gelaarsde, wat lijden wij mee met u, want ach ... een baas te hebben en daarvan te moeten houden, hoe triest! U leeft op het niveau van de hond, de hond die als huisdier niet verder komt dan het hebben van een baas. Hoe veel beter heeft de gearriveerde kat het in het leven. Hij heeft immers de mens niet tot baas maar tot personeel? Voeg u bij ons en ervaar de geneugten, of reis samen met neef Felix die ook onderweg is naar hier. Hoe meer katers, hoe meer vreugd voor de poezen alhier, in het voojaar met kriebelende onderbuikjes ...

Wij gaan u zien, gelaarsde vriend!

Hiephoi en Miaumauw

Le chat dit Mascotte, baronesse de la Marotte a Plomb zei

Hé stelletje voorjaarsbekriebelde nichtjes, proberen jullie nou in je eentje zo'n beetje alle katers van het noordelijk halfrond naar jullie toe te lokken of zo? Uiteraard is ons in de opvoeding onderwezen om bescheidenlijk ons deel af te wachten maar ook is ons geleerd om wel eerlijk met elkaar te delen, dat is deel van de gezamenlijke opvoeding die zowel jullie als ik hebben ontvangen.

Daarom vind ik dat jullie wel hééééél erg inhalig zijn om die charmante, warmbloedige, temperamentvolle en ongetwijfeld karaktervolle gelaarsde lieverd voor jullie in te palmen terwijl neef Felix óók al een eind op weg is om jullie voorjaarskriebels te beantwoorden.

Daarom deze oproep aan de gelaarsde kat:

Beste gelaarsde vriend, wilt u de aandacht van mijn nichtjes slechts gedeeltelijk, omdat ze die ook zullen richten op hun neefje, of wilt u de volle aandacht van een aanhankelijke en speelse bewoonster van de zeer ruime pharmacie van de dierenkliniek alhier in de Tarn? Alle zorg aanwezig, verzekerd van mijn volle interesse en de toewijding die hoort bij een poes met lentekriebels?

Laat die twee dames toch zitten, negeer hun gefleem en kom bij mij! Ze zijn alleen door een adoptieproces mijn nichtjes, ze zijn dus niet echt familie. Ik ga u zien in de pharmacie!

Hunkerende kopjes van La Mascotte, Baronesse de la Marotte a Plomb

The Aristocats zei

Hiephoi en Miaumauw,

Waarde Mascotte, hoe diep teleurgesteld zijn we in jou! In de tijd dat jij een verwaarloosde, ordinaire straatkat was hebben we als edelmoedige familie jou in ons nest geadopteerd. We hebben je alles geschonken, van verzorging, voedsel, bescherming, opvoeding, welgemanierdheid, welsprekendheid, warmte en liefde. Wat kun je je nog meer wensen? En nu probeer je ons met je lage en botte karakter een kater van stand te onthouden? Waarom heb je niet zelf het initiatief genomen vóórdat wij dat toonden? Wij hadden het je gegund. Maar om nu achteraf ons een kandidaat welwillende kater te ontfutselen ... we vinden het laag, min, lafhartig, gemeen en brutaal. Andere woorden hebben wij er niet voor, we zijn zeer teleurgesteld in je. Het is wel duidelijk ... je bent nooit echt van adel geweest, je zult het nooit worden, en je titel heb je ook maar door er grof geld voor neer te tellen, akelig mormel!

Voor jou géén kopjes van Hiephoi en Miaumauw

Le chat dit Mascotte, baronesse de la Marotte a Plomb zei

Zeg Miep en Mauw, jullie verloochenen je opvoeding wel zeg. In diezelfde opvoeding waar jullie zo prat op willen gaan hebben we toch onderwezen gekregen dat je je in het openbaar nooit, nooit en nog eens nooit afzet tegen een andere adellijke. Wat moet het plebs daar wel van denken zeg ... Daarom ... verwaardig je, en laat de keuze over aan de gelaarsde himself. Ik acht jullie ook niet beter dan een berg rottende vis maar dat ga ik hier toch ook niet in het openbaar ventileren? Nee, we verlaten ons op het oordeel van mijn gelaarsde vriend. Benieuwd welke verstandige keuze die charmante en wijze kater gaat maken. d'Accord?

Jullie adellijke nichtje Mascotte, baronesse de la Marotte a Plomb

De heer des huizes zei

Beheers je Van Strien.