zondag 6 maart 2011

Hormonentijd

We hebben een vijver, of beter, een meertje, of moet ik zeggen, een plan d'eau? Hoe dan ook, het is niet veel soeps.

Het kan best wat worden, maar dan moet het een keertje opgeknapt worden. Zal wel eens gebeuren, als we niets meer te doen hebben. Ha! Nooit dus.

Maar het meer, goed, ik noem het vanaf nu een meer, werd vandaag bezocht door een koppeltje eenden. Je ziet hier allerlei vogels, spechten, buizerds, gaaien (ook vlaamse), roodstaartjes, zelfs de hop, maar geen watervogels. Weinig water te vinden waar ze op kunnen drijven. En dus zoeken die beestjes, totaal overstuur door de hormonen die rond deze tijd ernstig beginnen op te spelen, een puddle om te doen wat ze moeten doen.

Ik ben meteen naar binnen gerend om de camera te pakken. Maar ja, men filmt nu eenmaal geen vogels door er in een wite trui wild op af te rennen. Je zal me op mijn blauwe ogen moeten geloven.

2 opmerkingen:

Rob de Bouwer zei

Kijk, nog zo'n mooi klusje voor een klusreisje voor oud-collega's. Mooi opruimen, oud hout in de fix, reeboutje er boven, beetje poedelen in het water, zonnetje er bij en het heilzame teambuilding effect komt haast als vanzelf (en jullie Plan d'eau wordt gratis en voor niks mooi opgeruimd).
Hartelijke groet, Rob de Bouwer (inderdaad, broer van

Badgast zei

Nu begrijp ik het echt helemaal niet meer. Is er gewoon een natuurlijke plonsbak daar op dat landgoed en liggen die twee kattenmustsen te griepen over een zwembad. Ik bedoel, waar hebben we het nu eigenlijk over? Maar goed dat die Maître Piscinier of die Henri de Wassenaer thoe Aerdenhout hier nog niets van wisten. Voor je het weet zijn ze ook nog eens 'gespecialiseerd in het onderhouden van natuurbaden' en kennen ze die plas nog geneeskrachtige werking toe ook! Pas maar op; voor je het weet komt wijntje-patureintje-batonnetje met een offerte!
Groeten, Badgast