vrijdag 11 maart 2011

TLC

We zijn gek op oude auto's, al jaren. Sinds 1998 heeft Mercedes ons hart gestolen. Om oud te zijn moet de auto minstens 25 jaar oud zijn. Da's niet iets wat we zelf verzonnen hebben, in Nederland heet het vanaf 25 officieel een oldtimer en betaal je geen wegenbelasting meer. Niet vreemd dat oude karretjes daar gekoesterd worden.

Hier in Frankrijk wordt er met minder bewondering naar gekeken. Ze vinden alles wat ouder is dan tien jaar al gauw een oud barrel, een bagnole.

Maar zelfs oude auto's hebben af en toe wat TLC nodig. De blauwe buffel heeft ons trouw heel wat keren veilig van Nederland naar Frankrijk en terug gebracht, zonder mopperen. En alle rondjes bricodepot met veel te zware lading heeft hij keurig overleefd. En wat kreeg hij ervoor terug behalve honderden liters diesel? Helemaal niets.

Vandaag maar eens even een aai over zijn bol gegeven en zowel binnen als buiten uitgeruimd en schoongemaakt. Ziet hem glimmen.

PS: alles wat op de foto op roest lijkt is tectyl, geloof ik.

2 opmerkingen:

Neef Felix zei

Ik geloof dat ik maar een omweggetje maak langs de Sfinx. Da's pas echt een (katten) dame van Stand. Zo waardig als ze daar ligt in het warme zand. Mmmh.
Die Aristochats en Baronesse kunnen me nog even wat. Die lentekriebels zijn ze volledig naar de bol gestegen. Ga je mee Gelaarsde? Tot over een poosje.
Neef Felix

Zus van Menno zei

SUPER AUTO!! Haha, prachtig!
Wees idd maar lief voor dit blauwe werkpaard ;-)

Carola