woensdag 4 mei 2011

Classement des meublés de tourisme

Het is hier belastingtijd. We zijn al druk doende om alles te verzamelen wat je daarbij zoal nodig hebt. Inkomsten van vorig jaar, bezittingen maar ook aftrekposten. Onze zonneboiler wordt hier zwaar gesubsidieerd, bijna de helft krijgen we van de belastingen terug. Niet verkeerd.

Het is nog niet zover, maar zodra de gite inkomsten gaat genereren moet ook dat aangegeven worden. 50% van de inkomsten zijn onbelast en voor het andere deel geldt een gunstig tarief. Maar het kan nog beter, als je ervoor kiest om de gite te laten classeren is zelfs 70% onbelast. En omdat we een broertje dood hebben aan belastingen betalen, gaan we de gite laten classeren.

Eerst maar eens op zoek naar de lijst met criteria. Waar zouden we toch zijn zonder internet. Er zijn maximaal vijf sterren te behalen.

Dit is nog geen sinecure, maar liefst 112 items staan er op, elk levert weer een bepaald aantal punten op. Sommige items zijn optioneel om een bepaald aantal sterren te kunnen krijgen, andere zijn weer verplicht.

Kijk, dat er een bed moet staan snappen we allemaal, ook dat er regels zijn voor het formaat. Maar dat er een afstandbediening met grote toetsen bij de TV moet zitten zodat blinden het ook kunnen bedienen, dat vind ik wel erg ver gaan.

1 opmerking:

Kees zei

Maar het levert vast heel veel punten op ... Als je dan toch bezig bent helpt in grote letters COMPLET op de toiletdeur dan ook? Weer extra punten. Nog een leuke; evacuatieplan in 3 talen (en natuurlijk grote letters) en met veelkleurige symbolen.
Ach, dan hebben die ambtenaren wat te doen en jij hebt er misschien weer een ster bij (en betaalt minder belasting). Zo heb alle nadeel toch weer zijn voordeel!
Groeten, Kees