donderdag 31 mei 2012

CSI Marnaves



We voelden ons hier veilig. Vaak vergaten we de deur op slot te doen als we op stap gingen of we lieten dure spullen buiten slingeren. Auto's bleven meestal onbeveiligd achter met onafgesloten portieren. Nooit hoorde je over diefstallen en als je al wat hoorde dan praatte men er jaren later nog over.

En dus vermoed ik dat wij vanaf vandaag de talk of the town zijn voor de komende jaren. We zijn afgelopen nacht bestolen. We waren zo trots op ons zwembad, alles werkte perfect, het zag er goed uit, een paradijsje op aarde. Tot we er vanochtend achter kwamen dat de robot en de pomp verdwenen waren.

En dan bekruipt je ineens een vreemd gevoel. Iemand heeft aan je spullen gezeten in het midden van de nacht, terwijl jij de slaap der onschuldigen sliep. Gelukkig zijn ze niet in het huis geweest, maar toch. Het veilige onbevangen gevoel is verdwenen.

Uiteraard meteen aangifte gedaan. De politie stond binnen een uur drie man sterk op het erf. Van alles zijn foto's gemaakt, er werd zelfs een sporenonderzoek gedaan. Ja, ik moet zeggen dat ze het serieus nemen hier. Het leek heel even op een aflevering van CSI, CSI Marnaves.

2 opmerkingen:

Kees zei

Dat is balen zeg! Zoiets verwacht je natuurlijk niet in Rural Marnaves.

Enneh, die katten van jullie? Hebben die geen alarm geslagen? Wellicht goed om hun neef Felix maar weer eens op te porren?

Anoniem zei

Helaas kennen mensen het verschil
niet meer tussen mijn en dijn.
Triest.Misschien een paar ganzen
op het erf laten lopen of een
camerasysteem aanschaffen.