woensdag 30 mei 2012

Maaien

Al eerder gemeld hier, natuur is iets wat je bestrijdt in deze contrijen. Je haalt iets weg, je draait je om en hopla, het staat er weer en nog groter dan voorheen. En dan kan je alles wel platspuiten maar tja, dan wordt het ook weer zo kaal allemaal. Nee, het beste is om alles zo kort mogelijk te houden zodat het er nog een beetje uitziet alsof er een gazonnetje ligt. Niet dat er veel gras tussen zit, maar gelukkig oogt kortgewiekt onkruid ook best aardig, van een afstandje althans.

Maar om dat goed te kunnen doen heb je hier serieus materieel nodig. We kwamen uit Nederland aan met een mini-grasmaaiertje en een dito bosmaaiertje. Ze hebben best hun nut bewezen gedurende een tijdje, maar na twee jaar ploeteren en knoeien moet je dat toch wat serieuzer aanpakken.


Naast de trekker met de weidebloter die we al hadden en de benzinemaaier die we een paar weken terug aangeschaft hebben, zijn we nu de trotse eigenaar van een goed werkende bosmaaier. Nu kunnen we werkelijk niets meer verzinnen waaraan het ons nog ontbreekt om de klus te klaren.

Maar tegelijk hebben we nu ook geen excuus meer. Een Engels gazonnetje zal het wel nooit worden, maar we gaan ons best doen om er wat van te maken. Maaien, maaien en nog eens maaien.

2 opmerkingen:

Rein zei

Bestaat deze ook in linkshandige variant?

Kees zei

En natuurlijk de bijbehorende 'maaibroek', veiligheidsschoenen, hanschoenen, veiligheidbril en helm ... Ha, ik zie jullie al lopen als een Michelin-mannetje in die warmte. Niet echt aanlokkelijk maar pas toch maar op met al dat mooie mechanische speelgoed.