woensdag 23 mei 2012

First world problem



Potverdorie! Ik heb een first world problem te pakken. Wat een toestand! De strijkmachine laat het afweten. Jaja, lach maar, ik ben er mooi klaar mee.

De hele winter heeft ze werkloos in een hoek gestaan. Wat heb ik nou helemaal te strijken hier, eigenlijk helemaal niets. Ik ben een specialist in het zo ophangen van de was dat het kreukvrij de kast in kan zonder strijken. Kwestie van strak opvouwen en niet al te nauw kijken. Bovendien heb ik een broertje dood aan strijken, ik doe werkelijk alles om daaraan te ontsnappen.

Dus je vraagt je nu af wat ik dan met een strijkmachine aan moet. In de gite maken we altijd de bedden netjes op en daarbij horen gestreken lakens vinden we. Het ziet er zoveel mooier en verzorgder uit. Met de hand is dat nog een heel gedoe, daarom hadden we in Nederland nog snel een machine aangeschaft. Het apparaat kwam uit een klooster of zoiets, we konden het voor een prikkie overnemen. Het werkte uitstekend, twee jaar lang hebben we er dankbaar gebruik van gemaakt. 

Maar nu begint het ineens kuren te vertonen. Zodra het ding op temperatuur is slaat de aardlekschakelaar af en is het over en uit. Maar weer eens kijken hoe we dit varkentje gaan wassen ... én strijken.

3 opmerkingen:

marc zei

Je kunt 'm eens aansluiten op een aardlekvrij stopcontact. Een verwarmingselement is in feite een veredelde kortsluiting

Rein zei

Wat ook kan is dat de thermostaat sluiting maakt. Als het kan even o en maken en kijken of je het zelf op kunt lossen of een nieuwe kunt bestellen.

De Heer des Huizes zei

Dank voor de tip Rein, hij staat nu op een ontaardlekt stopcontact en dat gaat goed zonder verdachte bak- en braadluchtjes....