zaterdag 23 juni 2012

Vier van de twaalf



We hebben weer eens hout laten leveren. Jaarlijks gaan er nogal wat bomen doorheen en het voorjaar is de ideale tijd om de voorraad weer aan te vullen.

Dat voorjaar is al voorbij, de zomer is begonnen, we waren er al redelijk laat bij eigenlijk. Niet dat het veel uit maakt, het enige is, het stapelen van die blokken doe je beter als het koel is buiten, niet bij temperaturen van 30 graden plus zoals vandaag.

We hebben twaalf stères besteld. Niet bij dezelfde leverancier van de afgelopen twee jaar, maar eens bij een andere, er zijn er zat hier in de buurt. Die vorige was echt een grote jongen, in de zin van een professioneel uitziende leverancier, met grote nieuwe vrachtwagens en toeters en bellen. Deze is een kleine jongen. De vrachtwagen waarmee hij kwam leveren viel van ellende bijna uit elkaar. Hij moest hem zelfs een een kwartiertje laten afkoelen toen hij hier was, hij stond op koken door de steile helling naar Les Fontanelles op te rijden.

Van de twaalf stères zijn er vandaag maar vier geleverd, meer paste er niet in de vrachtwagen en ze hadden geen zin om met het warme weer nog een vrachtwagen met de hand te vullen. Over een paar dagen komen ze wel weer terug met de rest.

Maar eerlijk gezegd waren we daar wel blij mee. Het valt niet mee om al dat hout te stapelen met dit weer. Deze hoeveelheid is nog net te overzien. In de wat koelere avonduurtjes op het dooie gemakkie alles weggewerkt.

Waar we trouwens ook wel blij mee zijn is dat deze kleine jongen veel meer hout in een stère propt dan die grote jongen en het bovendien ook nog eens droog hout is van alweer een jaar oud. Dit wordt een blijvertje.

Geen opmerkingen: