zaterdag 25 augustus 2012

Geen uitstel



Het regende vandaag, want het was zaterdag. Nu denk je, waar heeft ze het over, ze ziet ze vliegen, of erger. Nee, ik ben serieus. Het is al een paar keer voorgekomen deze zomer dat het op zaterdag minder goed weer was en ik kan dat niet erg vinden.

Het is hier kurkdroog. De bomen beginnen al bruine bladeren te krijgen, het gras is verdord, de struiken hangen op half zeven. Een beetje regen kan ze weer wat leven inblazen, vooropgesteld dat het nog niet te laat is.

Maar als er dan toch een dag met regen komt, dan graag op de zaterdag. Zaterdag, wisseldag, dus zorgen dat de gite weer op orde is voor de volgende gasten. En wat is er prettiger dan alle ramen wijd open te kunnen zetten om de warmte buiten te laten. Het beste bij warmte is om overdag ramen en deuren goed dicht te houden en 's nachts alles open te zetten, zo kan je het redelijk koel houden. Maar ja, ik ben daar zelf ook slecht in. Je loopt in en uit, deuren blijven al gauw open staan en voor je 't weet is het binnen net zo warm als buiten. Op een koele dag als vandaag kan je die opgebouwde warmte er weer eens uit laten.

Dat het bovendien ook veel lekkerder is om bij wat koelte de gite schoon te maken is meer dan welkom, zeker als uitstellen er niet bij is, iets waar ik normaal gezien erg goed in ben.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waarom maandag geen wasdag meer is.
Gewoon, omdat zaterdag de wisseldag is.
En als er op de wisseldag gratis hemelwater
valt poets je zingend op de flipflopjes de gite
voor de nieuwe gasten.
Overigens bij zeer hoge temperaturen gaat er hier maar
één deur open overdag nl. de deur van de koelkast
(even afkoelen!)
Vanmorgen 22mm in de regenmeter. De wolkbreuk
was elders.