donderdag 23 augustus 2012

O moeder, wat is het heet



O moeder, wat is het heet. Kennen jullie die Britse serie nog? Over een theatergroep die onderdeel uitmaakt van het Britse leger. Het speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog in India, vlakbij de Birmese grens.

Ik moest daar aan denken vandaag, het is hier op het moment ook nogal heet. Niet alleen heet, maar een beetje benauwd, je zweet peentjes bij alles wat je doet. En met alles bedoel ik ook alles , van slapen krijg je het al warm, een boek lezen resulteert in klotsende oksels.

De plantjes hebben er ook last van. De pompoen laat overdag zijn blaadjes hangen, hoeveel water je hem ook geeft, het maakt allemaal niets uit. Alsof hij zich overgeeft, wachtend op betere tijden. Grappig is, dat zodra de plant wat schaduw krijgt hij er weer fris uitziet.

Dat geldt voor ons ook wel. Wij zien er 's avonds ook wat frisser uit met deze temperaturen. Zeker na een frisse duik in het zwembad ... in the moonlight.

3 opmerkingen:

Aad zei

Ja ja die plant is heel slim, hij/zij werpt zo minder schaduw (en vangt dus minder zon).

Als je de plant in de schaduw zet gaat 't over, mark my words!

Kees zei

Op Curaçao had ik een groententuin met een afdakje van horre(n)gaas. Dat hielp al een heleboel. We hadden het ook zo geregeld dat het spoelwater van de wasmachine naar de plantjes toegeleid werd. Moet je alleen de slang af en toe verleggen anders verzuipen je meloenen (wat was dat zonde zeg!).

Anoniem zei

Het zijn nu niet bewegen temperaturen
overdag en des nachts.
Nog even en de tijden van dekbed en
truien komen er weer aan.
Maar voorlopig is het zweten, dus neem
gerust ook overdag een duik in het
zwembad, al is het het 's avonds bij
het maanlicht wel romantischer.
Mijn gedacht is:
Eerst een duik dan een drankje en
daarna de koffer in en......niet meer
bewegen!
'k wens judder vee koereuzje.