dinsdag 14 augustus 2012

Station de service



Je rijdt hier wat af, supermarkt 35 km, doe-het-zelf zaak 35 km, leuke winkeltjes 35 km, eigenlijk alles is op 35 km, en dat is enkele reis. Goed plannen is hier verstandig, wil je niet een kapitaal kwijt zijn aan benzinekosten. Maar ontkomen doe je er niet aan natuurlijk, zo nu en dan moet het gebeuren.

Benzine is niet bepaald goedkoop hier. Dat komt vooral om de wegenbelasting verwerkt zit in de benzineprijs. Op zich wel fair, de vervuiler betaald. Rij je niet of nauwelijks dan betaal je dus ook niets of nauwelijks. Onze auto's zijn nog van het pre-zuinig tijdperk. Ze lusten een slok, zeker in vergelijking met de moderne zuinige karretjes. We staan dus toch wel met enige regelmaat hun tankje bij te vullen bij het station de service.

Maar ik word daar helemaal gestoord van. Niet van dat tanken op zich, dat is nog niet zo erg, maar die stem! We tanken meestal bij onbemande pompen waar je met bankkaart betaalt. Zodra je daar de vulslang van de haak neemt begint er een vrouwenstem te miepen. Ze vertelt je wat je allemaal moet doen, alleen is er geen touw aan vast te knopen. Doe dit, doe dat, doe vooral niet zus en pas op voor zo. Meestal in het Frans, maar soms heeft ze in de gaten dat je een buitenlandse bankkaart gebruikt en dan schakelt ze om in gebrekkig Engels, wat nóg slechter te verstaan is.

Ik begrijp werkelijk niet wat het doel is van zoiets ... of zou het voor blinden bedoeld zijn?

1 opmerking:

Anoniem zei



Tjilpt deze miepende vrouwenstem
ook?
Dan weet ik wie achter de stem zit.
Je kunt event. een tank (1000 of
1200L) op jullie erf plaatsen
(gevuld natuurlijk).
Heb je geen last meer van die stem
en heb je een prive tankstation.
Wel een goed slotje erop!