vrijdag 31 augustus 2012

Leontine



Het dak van de buitenkeuken is nu op een paar kleine details na helemaal klaar. Jullie dachten misschien dat het al lang af was, maar dat is niet zo. De voornaamste reden is dat we 101 dingen tegelijk doen. Dat houdt de afwisseling er een beetje in, zie je.

Een andere reden is dat het nogal warmpjes is geweest en om dan met die hitte op het dak te gaan zitten valt niet mee. Als er dan genoeg werk binnen is te verzinnen dan verschuif je dat dak graag naar een latere datum. Helemaal niets mis mee, zolang het maar klaar is voor het hier te veel begint te regenen.

Ik weet niet goed meer of ik het al verteld had, maar we werken voor de bovenlaag met echte oude pannetjes van misschien wel 50 jaar oud. Elke pan is weer anders van vorm, de een is wat boller dan de ander, er zijn er geen twee van dezelfde lengte en allemaal hebben ze een verschillende terrakleur. En die diversiteit is nu juist wat ze zo aantrekkelijk maakt. Allemaal handwerk nog, niks megafabriek met mallen.

Op één van die pannen staat een inscriptie, die moet er ingezet zijn voordat ze gebakken werd. Als ik er van uit ga dat dit mannenwerk was dan is er iemand wellicht smoorverliefd geweest op een meisje met de naam Leontine.

Aaaahhh, is dat niet lief?

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie oude pannetjes op het dak
van de buitenkeuken.
Geen mallenwerk maar mannenwerk destijds.
Kerels met gebruinde koppen en handen als kolenschoppen.
Waar zijn ze gebleven?
In ieder geval kunnen jullie zeggen, wanneer er een
hapje en een drankje wordt genuttigd in de
buitenkeuken "de dappere van het volk"
bevindt zich boven ons.(Leontine)