dinsdag 13 november 2012

Nog een paar dagen



We zijn officieel verhuisd naar de zuidkant. Voor het eerst de hele dag de kachel aan gehad daar. Tot onze grote opluchting functioneert de vloerverwarming uitstekend, ze overtreft zelfs onze verwachtingen. Binnen een paar uur was de vloer al warm en had de hele ruimte een aangename temperatuur. En dan ga je dus niet meer op het noorden zitten.

En omdat alleen maar een bank wel erg magertjes is in een woonkamer, hebben we een tafel, vier stoelen, twee lampen, de TV en de jukebox meeverhuisd. We hebben zelfs al provisorich gordijnen opgehangen, het ziet er meteen knus uit.

Alle spullen konden simpelweg van de ene naar de andere kamer gedragen worden, alleen de jukebox, dat was een ander verhaal. Tussen de twee kamers zit namelijk een trapje van zes treden. En hoe krijg je 150 kilo daar overheen getild? Niet dus. Dan maar buitenom, in het laadbakje van de trekker. Het ziet er altijd een beetje link uit maar het ging van een leien dakje.

De neiging is nu groot om te gaan zitten luieren en de afwerking uit te stellen. Laten we dat maar niet doen en nog een paar dagen doorwerken om het af te krijgen. Het gaat wel moeite kosten.

2 opmerkingen:

Alf zei

Moeders, houdt uw dochters binnen,
Haalt uw wasgoed van de lijn:
Aanstonds zal het feest beginnen,
en u weet toch hoe ze zijn?

Houdt uw katten weg van buiten,
Neemt ter harte wat ik zeg:
Rock and roll valt niet te stuiten
Rock'and roll is onderweg!

De Heer des Huizes zei

Een mooi poem Tijn. Ah, damals...