vrijdag 3 september 2010

Denken aan de toekomst

We leven hier met de dag. De zon schijnt volop, het is lekker warm, dus wie gaat er aan de winter denken? Toch moet het wel. Hout moet je ruim van tevoren inslaan want het moet 2 jaar drogen. Nou wil het toeval dat er vlakbij een bos wordt omgehakt. Dat hout wordt in onze achteruin opgeslagen tot de vrachtwagen het komt ophalen.
De buren hadden ons al gezegd dat je dit hout voordelig kon kopen, dus vandaag de stoute (franse) schoenen aangetrokken en de chauffeur aangesproken, of we niet wat hout konden kopen. Dat kon, dus een uurtje later werd er 10 kuub afgeleverd. Het moet nog even in stukjes gezaagd worden en gekloofd. Laten we nou net een kloofmachine gekocht hebben. De winter van 2011 zitten we er warmpjes bij. 

3 opmerkingen:

Unknown zei

Há, daar hebben we het vorige week nog over gehad. En nu ligt er 10 kuub! Als je het hout langs een buitenwand opstapelt dan isoleert het ook nog. tot je het gat verstoken natuurlijk. En het ziet er ook leuk uit. Wellicht aan de bovenkant een afdakje maken.
Het zagen, kloven en stapelen kost ongeveer net zoveel energie als dat het op gaat leveren

Aad zei

Is het toevallig ook nog eens het eikenbos waar één van de bewoners van LDLF zo'n grondige hekel aan heeft? Dan is het drie maal plezier:
1. dat 't bos verdwijnt
2. dat je 't tegen een prikkie bezorgd krijgt
3. dat je kloofmachine kan bewijzen wat 'ie waard is. Is het zo'n hydraulisch geval?

Menno zei

En zo help je ook de buurman de winter door ;-)