woensdag 29 september 2010

It giet oan

Het is zover! Vandaag is Christophe begonnen met het aansluiten van de zonneboiler. We dachten, dat is met een uurtje of twee wel beklonken, niet dus, twee dágen duurt het. Komt blijkbaar nog een hoop bij kijken.

Morgen dus nog een dag sleutelen. Dan een paar uur om de boiler te vullen met 400 liter water en een paar uur om het water op te warmen, als de zon schijnt tenminste. Dus ijs en weder dienende, letterlijk, kunnen we vanaf vrijdagavond uitgebreid douchen, op basis van gratis zonnestraaltjes.

Intussen zijn we zelf ook lekker bezig. De slaapkamer is bijna geheel voorzien van ossuature, frans voor dat metalen spul waaraan je gipsplaten bevestigt.

En de poezen blij gemaakt. Hoewel, ze moeten er nog een beetje aan wennen, best wel een beetje eng voor ze. Waar eerst een toilet stond is nu een chatière gemonteerd. Ze moeten nu dus door de voormalige toiletafvoer naar de garage/buanderie.

Toegegeven, met de pleeborstel nog in de aanslag zou ik ook zo mijn twijfels hebben.

6 opmerkingen:

The Aristocats zei

Hieperdehiep hiep hoi en hoera, miauw mauw mauwerdemauw miauw hiep hoi en hoera! Wat een geweldige vooruitgang heeft ons personeel voor ons als verrassing gemonteerd door de voormalige plee te vervangen door een kat-waardige en aangename shortcat ... eh ... excuus ... shortcut zodat wij, genietend van onze minimale beweging, een nog kortere weg af kunnen leggen van de ene geneugte naar de andere alhoewel die pleeborstel wel lijkt op een aan het spit geregen egeltje dat natuurlijk eigenlijk ons medelijden zou verdienen ware het niet dat het gelukkig slechts namaak is, mitsdien nutteloos, overbodig en nog ontsierend bovendien, maar dat nemen wij in ruil voor de aangeboden kortere route best wel voor lief. Een paar dagen, of course!

The Aristocats zei

Miauw mauw en Hiep Hoi, daar vergaten we nog even te zeggen dat die Major Domus en z'n vrouw ook nog eens een ketel laten aanleggen die heerlijk warm gaat worden zodat wij uiterst comfortabel en met nog veel minder beweging lekker op aangename temperatuur kunnen geraken cq. blijven door niets anders te doen dan aan te schurken tegen die behaaglijke boiler zodat wij slechts kunnen besluiten met een driewerf hoera ... voor onszelf uiteraard, vanwege de genoeglijke geneugten ie ons bij niet aflatende voortduur te beurt vallen.

HOERA !

H O E R A !!

H O E R A !!!

T. Oudewater zei

Lieve Mauwmiauw,

Uit het feit dat je je eigen doorsteek naar de garage hebt gekregen leid ik af dat je nu toch bent geslaagd voor je rijbewijs. Heeft die omweg via Caïro dus toch gewerkt? In elk geval van harte gefeliciteerd!

Groot gelijk hebben jullie trouwens om zo te relaxen. Laat de boeren maar dorsen, hadden ze maar geen boer moeten worden.

Kopje,
Tiny

werkgroep gezelschapsdieren
afd. halma

The Aristocats zei

Lief Tinytje,

Hoewel je met je dierenliefde een vrouw naar onze immer kloppende harten bent willen we toch graag een klein maar hardnekkig misverstand uit de weg ruimen en tegelijkertijd excuus vragen voor de richting ons insinuerend overkomende suggestie als zouden wij katten een illegaal in Caïro te verkrijgen document nodig hebben om in ons vervoer te kunnen voorzien, want laat u voor eens en voor altijd gezegd zijn:

Katten RIJDEN niet.
Katten hebben personeel om zich te LATEN rijden!

En voor deze keer strijken wij nog eens een pootje over ons hart om u te vergeven. Kopje!

Hiep Hoi en Miauw Mauw!

T. Oudewater zei

Lieve beste Mauwmiauw en Hiephoi,

Allereerst excuses, sorry sorry maar het moest even, en dank jullie wel dat je het mij al hebben vergeven met dat pootje over jullie hartjes. Daar smelt ik gewoon van!

Dat verhaal over Caïro was trouwens een instinkertje. Vice-voorzitter Arend van de afdeling halma verdacht jullie er van dat jullie niet zouden bestaan maar dat er een mens achter zit die doet alsof hij "jullie" is. En door jullie reactie op die Caïro suggestie werd meteen duidelijk dat jullie echte katten zijn. Mensen zouden nooit zo slim geweest zijn. Die waren er vierkant ingetrapt.

Dus nu gelooft ook onze vice-voorzitter het: jullie zijn echt katten.

Kopje van Tiny en van Arend van de afdeling halma van de gezelschapsdieren

The Aristocats zei

Van Hiephoi en Miauwmauw voor Arend van halma.

Wij willen u feliciteren met uw verrijkte kennis nu u bent overtuigd dat wij bestaan, wat natuurlijk vanzelfsprekend is want u denkt toch niet dat wij zouden kunnen bloggen als wij niet echt bestonden, of heeft u wel eens gehoord van wezens die kunnen typen en bloggen en zo zonder dat ze bestaan?

Miauwmauw en Hiephoi