dinsdag 21 september 2010

Luie dag

Het zag er naar uit dat het een luie dag zou worden vandaag. Even geen zin om wat te doen. Je kent dat wel, af en toe heb je dat. Het begon al met laat opstaan, met laat bedoel ik rond 9 uur. Ik weet het, voor sommigen is het dan eigenlijk nog nacht, voor anderen is het al middag, maar voor ons is 9 uur aan de late kant. Beetje rondgehangen, op het dooie gemakje boekenkast opgeruimd (toch weer nuttig) en al wat gekookt (ook best nuttig).

Tot Bert vroeg of het niet weer eens tijd werd om de kippen te gaan voeren. Schrik niet, we hebben zelf geen kippen, maar we passen op de kippen van een stel in het dorp wat op vakantie is. Vier schattige kippetjes, alleen leggen ze geen eieren. Da's balen, zeker als je oppast. Ik heb nog een goed gesprek met ze gevoerd (ik spreek uitstekend tok) maar zonder succes.

Van het één kwam het ander. Als we dan toch de auto nemen, dan kan je net zo goed boodschappen gaan doen. En als je toch boodschappen gaat doen, rij dan ook even bij de Bricodepot langs. Maar als je toch naar de Bricodepot gaat, neem dan gelijk de aanhanger mee en laad die vol met wat je zoal nodig hebt. Zo gezegd, zo gedaan. Kar achter de auto en karren maar.

Het is nog een mooie oogst geworden: 10 gipsplaten, 40 staanders, 15 liggers,  2 zakken kalk, 4 dilatatielatten, een afreilat, tegellijm, 2 emmers en wat spul voor de waterleiding. En, niet onbelangrijk, een kadootje voor Leane, de kleindochter van onze buurman, hij is net "papi" geworden.

Niet slecht voor een luie dag.

2 opmerkingen:

Aad zei

Hoi Marleen,

Waar gebruiken jullie dilatatielatten voor (zit er zo veel rek in jullie huis?) en in welk opzicht zijn die anders dan andere latten? Kortom: fotootje!

Greetz.!

Sally Mia zei

Afreilat, is dat niet een Israëlische nederzetting in Somalië?

Sal Mia Kriksen,
Jeruzalem