maandag 20 september 2010

Nazomer

Vandaag was een mooie nazomerdag, volop zon en warm, 24 graden. Zelfs nu, 20:30, is het nog warm buiten. Maar toch was het de afgelopen nachten vrij fris, je merkt dat de zomer op zijn eind loopt.

Daarom vandaag maar een begin gemaakt met het isoleren van de buitenmuren van onze slaapkamer. Een deel van de staanders is geplaatst. Met dat schuine plafond is het even zoeken hoe je dat goed vastzet.

Verder weer wat vorderingen gemaakt in de buanderie. Alle gipsplaten zijn nu geplaatst en de helft van de zuidmuur is opnieuw ingevoegd. De elektra, waterleiding en afvoeren zijn gereed.
Nog wel wat afwerking nodig, hier en daar kleine stukjes gipsplaat, maar het gaat de goeie kant op. Het invoegen van de muur viel tegen, veel grote ruimtes tussen de stenen die opgevuld moesten worden.

Wij zijn overigens niet de enigen die goed bezig zijn, de eekhoorns zijn de afgelopen dagen aktief, vast volop bezig om voedsel in te slaan voor de winter. 

4 opmerkingen:

Aad zei

Het is echt onbeschrijfelijk zo veel als jullie aan dat huis verbouwen zeg, geweldig! De charme van de prachtige stenen gaat - helaas - verloren maar ik kan me voorstellen dat het in de winter wel de nodige kou kan buitensluiten.

Alleen wordt je huis waarschijnlijk - qua beschikbare ruimte - minstens 10 kuub kleiner :)

Zei Zei zei

Ha! Wait for that the heat enough light, lanternes person lest loose A top hand, changes grips undert the light to encircle, Has when the lifting force may let go releases for flying. Ha!

Zei Zei Top,
Taipeh

Noot van de vertaler: A#

Anoniem zei

Miauw miauw en hiep hoi laten jullie alsjeblieft een gaatje open zodat wij daardoorheen onze nagels aan de stenen kunnen scherpen omdat we anders - gezien de noodzaak daartoe - onze toevlucht zo lang tot het gips en de op maximaal 40 centimeter afstand geplaatste staanders moeten nemen tot wij weer voldoende hard steenmateriaal aantreffen om alsnog daaraan onze nagels te scherpen en dusdoende weer voldoende weerbaar te zijn tegen ongewenst indringend on- cq kleingedierte want, jullie zullen dat zeker begrijpen, aan het gips zelf zal dat scherpen wel schier onmogelijk zijn en jullie willen toch zeker niet onbeschermd door het leven op jullie - overigens verrukkelijke - domicilie, dat in kwaliteit, ligging, klimaat en omringende ruimte de vorige verblijfplaatsen in het kille noorden ruimschoots overtreft. Toch? Miauw miauw en Hiep Hoi

Anoniem zei

??????????