vrijdag 10 september 2010

Milieu, dat is toch dat groene spul?

Af en toe wast een mens zich, een beetje warm water is daar wel prettig bij, vooral in de winter. We moeten het hier doen met een oude boiler van 100 liter. Dat is voor 2 personen nog wel te doen, maar als er logees zijn moet je dus niet een uitgebreide douche nemen want dan heeft de volgende een probleem. Aangezien ik 's ochtends graag lang onder een warme straal sta, in de hoop om wakker te worden, was uitbreiding dus een noodzaak. Bovendien komen er ook nog eens 2 badkamers bij. In eerste instantie hadden we het idee om 2 extra elektrische boilers te installeren, één voor elke badkamer. Tot we met kennissen in gesprek kwamen die net een zonneboiler hadden laten installeren. 

Je krijgt 2 zonnepanelen op je dak en de zon zorgt er voor dat het water wordt opgewarmd, gratis en voor niks. 400 liter maar liefst, kijk, now we're talking. Behalve het financiele aspect, een elektrische boiler verbruikt namelijk ontzettend veel stroom, is er ook de ecologische kant. Je bent namelijk goed bezig voor het milieu.

Vandaag zijn de panelen geleverd die op het dak komen te staan.
Volgende week worden ze geplaatst. Toegegeven, het dak zal er niet mooier op worden, maar je moet toch wat over hebben voor onze mooie planeet.

1 opmerking:

Aad zei

U gaat mee met de moderne tijd. Opgestoten in de vaart der volkeren zogezegd. En is er 's ochtends nog warm water over voordat de zon opkomt dan laat je dat warme water gewoon in het zwembad lopen. Heerlijk!