woensdag 22 september 2010

Pestkorreltjes

Een groot gedeelte van de dag besteed aan het invoegen van een muurtje. Niets nieuws, hadden we al eens gedaan.
Maar toch ging er iets niet goed. De kalk-zand-specie zat vol met korrels, formaat knikker of nog groter. En dat is een probleem. Waar komen die pestkorrels toch vandaan, én, hoe kom je er vanaf. De eerste lading uit de betonmolen was dus niet echt top. Het voegen duurde veel langer dan verwacht. Alle korrels moesten eerst met de hand worden fijngewreven voordat ze in de voegen gingen.
Daarna de techniek van het mengen aangepast. Eerst het zand en de kalk goed mengen en dan pas het water er bij. Maar helaas, ook dat ging falikant fout. Korrels ter grootte van pingpongballen werden het. Dus deze lading werd het ook niet. Weer alles met de hand fijnwrijven.
Maar toen, bij de derde poging hadden we het te pakken. De truuk: eerst het zand in de betonmolen, daarna in een emmer kalk en water goed mengen en dat bij het zand in de betonmolen gieten. Resultaat: de mooiste specie die je kan dromen.

Wie had ooit kunnen denken dat we nog eens specialist kalk-zand-mengen zouden worden.

1 opmerking:

Bart en Chamane zei

Beste Marleen en Bert,

Vrienden vertelden ons over jullie weblog, dus dachten we laten we eens een kijkje nemen en zijn we erg onder de indruk van jullie huis en landerijen. Maar vooral ook dat jullie zelf alles omtoveren tot een heus paradijs, vol bomen en lieve poezen en andere natuurwonderen, en ook met mogelijkheden om gasten te ontvangen. Daarom dachten we misschien kunnen we een stukje samenwerking creëeren? Wij zijn beiden onafhankelijke mentale coaches, natuurlijk elk met onze eigen specialisaties, die vele soorten cursussen geven, ook in companyverband bijvoorbeeld. Meerdaagse trainingen om te leren aan jezelf te werken en blokkades op te heffen, moet je dan aan denken. Maar ook individuele trajecten op één persoon gericht zijn mogelijk natuurlijk.

Graag willen we eens met jullie van gedachten wisselen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Laat dus maar eens iets van je horen, dachten we.

Een spirituele groet,
Bart & Chamane Vroegindeweij
(coaches Mental Sunshine Academy)