donderdag 16 september 2010

Heerlijk, het regent

Gisteren was het heerlijk weer, hele dag zon met een graad of 26 in de schaduw op het noorden. Buiten gezeten tot rond middernacht onder een prachtige sterrenhemel. Vanochtend was het nog zonnig, maar al gauw is het weer omgeslagen. Het regent al zowat de hele dag. Niet erg, de tuin was wel toe aan wat water. Ik hou elke dag bij wat voor weer het is geweest. Zo zie ik in mijn agenda dat het een week geleden was dat het een beetje heeft geregend, daarvóór was het begin augustus dat er enige regen van betekenis is gevallen. Voor de rest hebben we veel zon gehad en prima temperaturen. Af en toe dik in de dertig, maar meestal ergens eind twintig. Heerlijk. Alleen de poezen worden er wel erg lui van.

Maar wij niet. We werken bij elke temperatuur, maar als ik mag kiezen dan moet ik toegeven dat het wel prettiger werken is als het wat koeler is. We hebben dan ook niet stil gezeten. Weer een dekvloer gelegd, we worden er goed in. In de was-/boilerruimte zijn alle dekvloeren nu klaar. Morgen even opmeten en nog wat tegels bijhalen, dan kan de rest betegeld worden. De eerste gipsplaten zitten er inmiddels ook in.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Miauw hiep hoi! Wij staan op de site eindelijk een keer allebei!

Zie je ons goed? Wij geven het voorbeeld want wij relaxen en dan worden wij helemaal niet moe omdat wij gewoon genieten en niet klussen want wij nemen alles zoals het valt en zijn blij dat we hier mogen wonen hiep hoi, miauw miauw en als het regent is er nog wel een plekje waar we droog kunnen liggen!

T. Oudewater zei

Beste Miauw Mieauw en Hiep Hoi,

En zo hoort het ook! Jullie snappen het helemaal. Als een beetje mauwen en af en toe een kopje geven volstaan om voldoende eten te krijgen, waarom zou je dan marathons gaan hollen? Hoezo, gezonde geest in een gezond lichaam? Hij spoort echt niet, die zogenaamde homo sapiens. Sapiens? Laat me niet lachen!

Kopje,
Tineke

Anoniem zei

Mauw Miauw Tineke, dank u wel dat u begrijpt hoe katten leven en wij hopen dat u net zo van het leven kunt genieten als wij want dan word je helemaal niet moe als je maar een sullige homo sapiens als personeel hebt. Mag ik trouwens vragen of u ook felix domesticus bent of is dat een onbescheiden vraag? Miauw miauw en Hiep hoi, en als u per ongeluk zelf ook homo sapiens bent dan dragen we u wel voor als aspirant-lid van onze sociëteit "Het kattenkwaad" als u dan uw abonnement van het menselijk ras maar opzegt want anders is er een conflict ... Hiep Hoi en Miauw! Tot gauw