vrijdag 24 september 2010

Goodmeuning

We leven in de natuur. Dagelijks zien we in onze tuin de vogeltjes, de eekhoorns, de steenmarter, de slang, de schapen en de koeien. De KOEIEN!? Ho, wacht eens even. Zie ik dat goed of verkeer ik nog in één of andere fase van de slaap. Wat komt daar nu aanzetten via de artiesteningang?
Allemachtig, we staan perplex. Het blijft maar doorgaan, steeds meer komen er onze tuin binnen. Een stuk of vijftig tellen we er.

Sommige zien er gevaarlijk uit.
Andere weer lief.
Maar op de kleintjes na zijn ze allemaal wel erg groot, zo van dichtbij.

We hebben het hele dorp gebeld, niemand was thuis. Was hier opzet in het spel? De burgemeester bracht uitkomst, de koeien waren van zijn zwager. We kregen het telefoonnummer. Maar, ook hier werd niet opgenomen (uiteraard). Een uurtje later stond buurvrouw Sonja op onze stoep, ze is de zus van de zwager van de burgemeester. Haar broer, de zwager van de burgemeester dus, zat in Reunion en zij paste op het vee. Koeienboer zijn is geen slechte business blijkbaar.

Ze heeft de koeien weer naar hun eigen weide geloodst onder het naroepen van "het gras is gratis gemaaid". Het is maar goed dat we nog geen groententuin hebben of die was gratis leeggegeten.

Het was ineens erg stil, het was toch wel gezellig met al die mooie koeien. Bijna was La Vache Chiewhi er ook vandoor, we konden haar nog net onderscheppen.

Het enige wat achterbleef waren een paar souvenirs.
Het heeft hier de hele dag naar de zoo geroken ...

4 opmerkingen:

Brameau I zei

P'têt bien que la Vache CW tirait les Vaches Sauvages à soi, n'est-ce pas? Alors, soyez heureux qu'on ne vous a donné le Lion CW ou le Puant CW au Bal des Petites Poires Nues...

Allons Enfants,
Brameau le Premier

Onze de Cembre zei

Heren, onze kwaliteit
Ligt niet meer in die jasjes;
Aanstonds is het melkenstijd
Alors, Vive les Vaches!

It giet oan,
Onze

Anoniem zei

Koe in de wei
maakt ook mensen weer blij.

Stier op je land?
Ga maar gauw aan de kant.

Was je gestopt met het tellen van schapen,
Dan heb je daarna meestal prima geslapen.

Zit aan de voorkant een hoofd aan het paard?
Dan hoort aan de achterkant altijd een staart,

En leef je als katten Miauw of Hiep-Hoi
Dan heb je een leven, verschrikkelijk mooi!

Kees van der Louw zei

Mooi verhaal. Roept herinneringen op aan mijn tijd als Stuurman op een veeschip. 1500 koeien en stieren per keer. Gelukkig wel allemaal in stallen en niet 'los in de wei' zoals bij jou Marleen!