woensdag 29 juni 2011

Kettingen en kraaltjes

Niets zo vervelend als vliegers in je woonkamer. Met vliegers bedoel ik alles wat vliegt op eigen kracht, wel of niet pijnlijk prikkend of bloed zuigend. Veel hebben we er niet, maar elke mug of vlieg is er één te veel. Alle ramen in de gite zijn inmiddels van rolhorren voorzien, daar komt niks meer doorheen. Maar daarmee alleen ben je er niet, er zijn ook nog de openslaande deuren waar ze vrolijk zoemend door naar binnen kunnen glippen.

Maar vinden jullie die oplossingen ook zo verschrikkelijk lelijk? Ik wel in ieder geval. Bovendien neemt het veel licht weg, om nog maar niet te spreken over het verlies aan uitzicht, doodzonde.

Waar zouden we zijn zonder internet, mooie oplossing gevonden bij de vliegengordijnenshop, fraai, lichtdoorlatend en met behoud van uitzicht. Meteen bestelling geplaatst en nu, een week later, is het al geleverd. Sneller kan niet. Rest ons niets anders dan het geheel op te hangen. Dachten we.

Juist ja, het blijkt een bouwpakket te zijn! Duizenden kraaltjes en losse kettingschakels, geleverd in zakken. Het geheel wordt anderhalve meter breed en twee meter hoog, we zijn nog een paar weken zoet met rijgen. Misschien moeten we maar een vliegengordijnrijgparty organiseren ...

1 opmerking:

Rein zei

Mooi klusje voor Mirjam, Suzanne en Karolien. Vooruit ik doe er ook een paar.