donderdag 17 november 2011

12 juli 1996



Als we binnenkort de centrale verwarming gaan aanleggen wordt er ook een leiding gelegd naar onze slaapkamer en badkamer. Wel zo prettig als het daar ook aangenaam warm is. Daarvoor moest er een gat gemaakt worden in de muur van de woonkamer, zo'n muurtje van een meter dik dus. We hebben dat al eerder gedaan, het is geen prettig werkje maar het lukt altijd wel.

Zo ook nu begonnen we met goede moed te boren en zo ook nu eindigde dat in een hoop gemopper. Het is nogal een klotewerk om het zo maar eens te noemen. Alleen voelde het raar deze keer, het eerste stuk was niet zo hard, de stenen leken wel hol.

En dat klopte, er stond een muurtje van holle bakstenen voor de dikke stenen muur gemetseld. En dus hadden we er weer een klusje bij, weg met dat ding. Nu is het slopen van zo'n muurtje kinderspel, een paar rake klappen met de moker en het ligt er uit. Puin afvoeren kost meer tijd, maar ook dat verliep eigenlijk best voorspoedig. Die voorzetmuur is ergens in de zomer van 1996 gebouwd, allicht  niet eerder. Hoe we dat zo zeker weten? Er kwam een oude krant tevoorschijn, de Tarn Libre van 12 juli 1996, aangevreten door de muizen maar op één van de snippers was de datum nog zichtbaar.

En nu zitten we dus met een kale muur en pierre. Mooi zou je zeggen. Is het ook, ware het niet dat deze muur zo krom staat als een hoepel en gevaarlijk bol staat ook nog. Maar weer eens even kijken wat we daarmee gaan doen. Mooie uitdaging.

1 opmerking:

Kees zei

Het goeie nieuws is dat je kamer nu weer iets groter is!